Samenvatting kwalificatie GP Italië 2022

Samenvatting kwalificatie GP Italië 2022

Samenvatting <em>kwalificatie GP Italië</em> 2022 Hierboven zie je de samenvatting van de kwalificatie van de GP van Italië, die zaterdag 10 September 2022 wordt gereden. Tijdens de vrije trainingen werd Max steeds beter. Alleen in de laatste training klokte hij de snelste tijd. Alexander Albon kampt met een blindedarm ontsteking en wordt vervangen dit weekend door Nyck de Vries. Tien coureurs waaronder Max Verstappen zullen een grindstraf ontvangen vanwege het vervangen van onderdelen. Tijdens de kwalificatie moest Verstappen eveneens flink aan de bak om een goed resultaat neer te zetten De Nederlander klokte de tweede tijd. De pole is voor Leclerc. Q1Max Verstappen klokte met afstand de snelste tijd in Q1, Maar de grootste verrassing was voor debutant Nyck de Vries die de 15de tijd klokte een door mocht naar Q2. De eerste uitvallers waren Latifi, Stroll, Schumacher Vettel en Magnussen. Q2Ditmaal waren het de beide Ferrari’s die het snelst waren. Nick de Vries klokte de dertiende tijd, maar vanwege gridstraffen van overige coureurs zal hij nog enkele plaatsen opschuiven. Q3In Q3 klokte Max de tweede tijd in een zeer spannende sessie. Uiteindelijk klokte Charles Leclerc de snelste tijd. PoleDe pole is voor Charles Leclerc. Op het thuiscircuit van Ferrari pakte hij voor uitzinnige fans de pole. Uitslag kwalificatie GP Italië Charles Leclerc Max Verstappen Carlos Sainz Sergio Perez Lewis Hamilton George Russel Lando Norris Daniel Ricciardo Pierre Gasly Fernando Alonso Esteban Ocon Valtteri Bottas Nyck de Vries Zhou Guanyu Yuki Tsunoda Nicholas Latifi Sebastian Vettel Lance Stroll Kevin Magnussen Mick Schumacher Bekijk hier alle video's van de GP van Italië Formule 1: Samenvatting GP van Zandvoort 2022 Bekijk deze video »
Formule 1 :
Samenvatting kwalificatie GP Italië 2022

Hierboven zie je de samenvatting van de kwalificatie van de GP van Italië, die zaterdag 10 September 2022 wordt gereden. Tijdens de vrije trainingen werd Max steeds beter. Alleen in de laatste training klokte hij de snelste tijd. Alexander Albon kampt met een blindedarm ontsteking en wordt vervangen dit weekend door Nyck de Vries. Tien coureurs waaronder Max Verstappen zullen een grindstraf ontvangen vanwege het vervangen van onderdelen. Tijdens de kwalificatie moest Verstappen eveneens flink aan de bak om een goed resultaat neer te zetten De Nederlander klokte de tweede tijd. De pole is voor Leclerc.

Q1
Max Verstappen klokte met afstand de snelste tijd in Q1, Maar de grootste verrassing was voor debutant Nyck de Vries die de 15de tijd klokte een door mocht naar Q2. De eerste uitvallers waren Latifi, Stroll, Schumacher Vettel en Magnussen.

Q2
Ditmaal waren het de beide Ferrari’s die het snelst waren. Nick de Vries klokte de dertiende tijd, maar vanwege gridstraffen van overige coureurs zal hij nog enkele plaatsen opschuiven.

Q3
In Q3 klokte Max de tweede tijd in een zeer spannende sessie. Uiteindelijk klokte Charles Leclerc de snelste tijd.

Pole
De pole is voor Charles Leclerc. Op het thuiscircuit van Ferrari pakte hij voor uitzinnige fans de pole.

Uitslag kwalificatie GP Italië

  1. Charles Leclerc
  2. Max Verstappen
  3. Carlos Sainz
  4. Sergio Perez
  5. Lewis Hamilton
  6. George Russel
  7. Lando Norris
  8. Daniel Ricciardo
  9. Pierre Gasly
  10. Fernando Alonso
  11. Esteban Ocon
  12. Valtteri Bottas
  13. Nyck de Vries
  14. Zhou Guanyu
  15. Yuki Tsunoda
  16. Nicholas Latifi
  17. Sebastian Vettel
  18. Lance Stroll
  19. Kevin Magnussen
  20. Mick Schumacher

Bekijk hier alle video's van de GP van Italië

Actuele video's

Meer actuele video's