2Doc: De DS Keyzer gemist? Bekijk hier de hele uitzending

2Doc: De DS Keyzer gemist? Bekijk hier de hele uitzending

2Doc: De DS Keyzer gemist? Bekijk hier de hele uitzending Na veertig jaar is het pand van de beeldbepalende DS-garage in Amsterdam verkocht. In de documentaire De DS Keyzer wordt een portret geschetst van David Kostelijk en zijn garage. Hij heeft 'zijn' pand met pijn in het hart verkocht. HangplekHet is een helse klus om alle in de jaren bewaarde auto-onderdelen in te pakken voor de verhuizing. Maar nog lastiger is het om autoliefhebbers en vaste klanten van de garage, te moeten vertellen dat ze hun ‘hangplek’ kwijt zullen raken. Zij kwamen langs voor raad en daad, voor onderdelen die niet meer te krijgen zijn of een bak koffie en een goed gesprek over hun troetelauto. ClubhuisBehalve een plek waar mensen terecht kunnen voor reparaties, is de garage een clubhuis geworden voor Citroën DS-bezitters. David zorgt op een liefdevolle manier voor zijn medewerkers en buurtbewoners kunnen op elk moment binnenkomen voor een praatje. Terwijl de DS Keyzer wordt ontmanteld, vertelt David over de kleurrijke geschiedenis van de garage, die ooit begon als kraakpand. Bekijk ook Opsporing Verzocht: garagehouder tweemaal slachtoffer van intimidatie Terneuzen Bekijk deze video » Video: geschrokken automobilist rijdt door garage en voortuinen, laat ravage achter Bekijk deze video »
Uitzending :
Werkt de video hierboven niet? Bekijk de uitzending hier op NPO.
TIP: Kijk deze aflevering zonder reclame terug op NLZIET. De eerste 14 dagen gratis. Klik hier.

Na veertig jaar is het pand van de beeldbepalende DS-garage in Amsterdam verkocht. In de documentaire De DS Keyzer wordt een portret geschetst van David Kostelijk en zijn garage. Hij heeft 'zijn' pand met pijn in het hart verkocht.

Hangplek
Het is een helse klus om alle in de jaren bewaarde auto-onderdelen in te pakken voor de verhuizing. Maar nog lastiger is het om autoliefhebbers en vaste klanten van de garage, te moeten vertellen dat ze hun ‘hangplek’ kwijt zullen raken. Zij kwamen langs voor raad en daad, voor onderdelen die niet meer te krijgen zijn of een bak koffie en een goed gesprek over hun troetelauto.

Clubhuis
Behalve een plek waar mensen terecht kunnen voor reparaties, is de garage een clubhuis geworden voor Citroën DS-bezitters. David zorgt op een liefdevolle manier voor zijn medewerkers en buurtbewoners kunnen op elk moment binnenkomen voor een praatje. Terwijl de DS Keyzer wordt ontmanteld, vertelt David over de kleurrijke geschiedenis van de garage, die ooit begon als kraakpand.Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV