NOS Prinsjesdag 2022 gemist? Bekijk hier de hele uitzending

NOS Prinsjesdag 2022 gemist? Bekijk hier de hele uitzending

NOS Prinsjesdag 2022 gemist? Bekijk hier de hele uitzending Het is vandaag de derde dag van september en dat betekent: Prinsjesdag! Het vormt de traditionele opening van het parlementaire jaar, waarbij koning Willem-Alexander in de Troonrede de plannen van het kabinet voorleest. Prinsjesdag is vanaf 12.25 uur live te volgen op NPO 1, NPO 2 (met gebarentolk) en de livestream via Gids.tv. SchouwburgVanwege de langdurige renovatie van het Binnenhof leest koning Willem-Alexander de Troonrede dit jaar voor in de Koninklijke Schouwburg in Den Haag, ooit bedoeld als stadspaleis voor de zwager van stadhouder Willem V. In de Glazen Koets rijdt dit jaar ook prinses Amalia mee, die nu achttien is en daarmee staatsrechtelijk de eerste troonopvolger. Er wordt ook teruggeblikt naar de eerste keer dat haar vader en grootmoeder Prinsjesdag bijwoonden. De presentatie vanuit Den Haag is in handen van Saïda Maggé; Malou Petter staat tussen het publiek. MiljoenennotaNa de Troonrede en de rijtoer, die eindigt met de ‘balkonscène’ op paleis Noordeinde, is het de beurt aan minister van Financiën Sigrid Kaag, die met de Miljoenennota de begroting voor het komende jaar aanbiedt aan de Tweede Kamer. Presentator Rob Trip en politiek commentator Arjan Noorlander van Nieuwsuur peilen na afloop, vanuit de studio in Hilversum, de politie reacties. Politiek duider Xander van der Wulp praat met minister-president Mark Rutte en Haags verslaggever Marleen de Rooy heeft vice-premier Kaag en minister Karien van Gennip van Sociale Zaken voor de microfoon. Programma 12.00 uur: opstelling van de militaire erewacht bij de Koninklijke Schouwburg 12.00 uur: Kamerleden vertrekken naar de Koninklijke Schouwburg 12.25 uur: start uitzending op NPO 1 12.25 uur: start uitzending op NPO 2 (met gebarentolk) 12.45 uur: leden Eerste en Tweede Kamer nemen plaats in de Koninklijke Schouwburg 13.00 uur: voorzitter opent de vergadering 13.00 uur: vertrek Koning en het Koninklijk gezelschap met de Glazen Koets van Paleis Noordeinde 13.20 uur: Koninklijk gezelschap komt aan bij Koninklijke Schouwburg, gevolgd door Troonrede 13.45 uur: Kamerleden keren terug naar hun eigen gebouwen 14.00 uur: aankomst van de Koninklijke stoet bij Paleis Noordeinde, gevolgd door balkonscène 15.00 uur: minister van Financiën biedt Miljoenennota en Rijksbegroting aan de Tweede Kamer aan 19.30 uur: samenvatting Prinsjesdag 2022 op NPO 2 Bekijk ook Jinek: 'Flagrante onzin dat kabinet voor Prinsjesdag niets kan doen aan energiecrisis' Bekijk deze video » Wybren van Haga: 'Koning Willem-Alexander moet Prinsjesdag boycotten' (HLF8) Bekijk deze video » Video: dit is de dresscode voor de Prinsjesdag 2022 Bekijk deze video »
Uitzending :
Werkt de video hierboven niet? Bekijk de uitzending hier op NPO.
TIP: Kijk deze aflevering zonder reclame terug op NLZIET. De eerste 14 dagen gratis. Klik hier.

Het is vandaag de derde dag van september en dat betekent: Prinsjesdag! Het vormt de traditionele opening van het parlementaire jaar, waarbij koning Willem-Alexander in de Troonrede de plannen van het kabinet voorleest. Prinsjesdag is vanaf 12.25 uur live te volgen op NPO 1, NPO 2 (met gebarentolk) en de livestream via Gids.tv.

Schouwburg
Vanwege de langdurige renovatie van het Binnenhof leest koning Willem-Alexander de Troonrede dit jaar voor in de Koninklijke Schouwburg in Den Haag, ooit bedoeld als stadspaleis voor de zwager van stadhouder Willem V. In de Glazen Koets rijdt dit jaar ook prinses Amalia mee, die nu achttien is en daarmee staatsrechtelijk de eerste troonopvolger. Er wordt ook teruggeblikt naar de eerste keer dat haar vader en grootmoeder Prinsjesdag bijwoonden. De presentatie vanuit Den Haag is in handen van Saïda Maggé; Malou Petter staat tussen het publiek.

Miljoenennota
Na de Troonrede en de rijtoer, die eindigt met de ‘balkonscène’ op paleis Noordeinde, is het de beurt aan minister van Financiën Sigrid Kaag, die met de Miljoenennota de begroting voor het komende jaar aanbiedt aan de Tweede Kamer. Presentator Rob Trip en politiek commentator Arjan Noorlander van Nieuwsuur peilen na afloop, vanuit de studio in Hilversum, de politie reacties. Politiek duider Xander van der Wulp praat met minister-president Mark Rutte en Haags verslaggever Marleen de Rooy heeft vice-premier Kaag en minister Karien van Gennip van Sociale Zaken voor de microfoon.

Programma

 • 12.00 uur: opstelling van de militaire erewacht bij de Koninklijke Schouwburg
 • 12.00 uur: Kamerleden vertrekken naar de Koninklijke Schouwburg
 • 12.25 uur: start uitzending op NPO 1
 • 12.25 uur: start uitzending op NPO 2 (met gebarentolk)
 • 12.45 uur: leden Eerste en Tweede Kamer nemen plaats in de Koninklijke Schouwburg
 • 13.00 uur: voorzitter opent de vergadering
 • 13.00 uur: vertrek Koning en het Koninklijk gezelschap met de Glazen Koets van Paleis Noordeinde
 • 13.20 uur: Koninklijk gezelschap komt aan bij Koninklijke Schouwburg, gevolgd door Troonrede
 • 13.45 uur: Kamerleden keren terug naar hun eigen gebouwen
 • 14.00 uur: aankomst van de Koninklijke stoet bij Paleis Noordeinde, gevolgd door balkonscène
 • 15.00 uur: minister van Financiën biedt Miljoenennota en Rijksbegroting aan de Tweede Kamer aan
 • 19.30 uur: samenvatting Prinsjesdag 2022 op NPO 2Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV