2Doc: What's Left gemist? Bekijk hier de hele uitzending

2Doc: What's Left gemist? Bekijk hier de hele uitzending
Docu: What's Left

2Doc: What's Left gemist? Bekijk hier de hele uitzending In tijden van grote sociale en economische ongelijkheid scoorden de drie traditionele linkse partijen bij de Tweede Kamerverkiezingen van vorig jaar slechter dan ooit. Vooral de PvdA is nog geen schim van de grote machtspartij die ze ooit was. In de persoonlijke en bij vlagen bijtende documentaire What's Left houden de makers de politieke idealen van de sociaaldemocratie tegen het licht en stellen de vraag hoe het zover heeft kunnen komen. UitverkoopWaar is het misgegaan met idealen van de PvdA? Hoe kon het gebeuren dat een partij die ooit de arbeidersklasse van een heel land vertegenwoordigde het neoliberale marktdenken zo gretig omarmde? Het resultaat is een meeslepende en nieuwsgierige blik op de geschiedenis van de sociaaldemocratie in Nederland. Oud PvdA-leiders lieten zich interviewen om hun reflecties op die geschiedenis te delen en te reageren op het verwijt dat de partij haar idealen gaandeweg steeds meer in de uitverkoop heeft gezet. Bos, Cohen en SamsomMaker Johan Fretz groeide op in een echt PvdA-nest uit de arbeidersklasse en bekijkt de politieke ontwikkelingen van zijn jeugd tot nu in een persoonlijke en meeslepende vertelling. In een zinderend tempo razen de makers bijtend maar nieuwsgierig door de politieke geschiedenis heen. Van de hoogtijdagen van Den Uyl tot de crisisjaren van Rutte II. Oud PvdA-leiders Wouter Bos, Job Cohen en Diederik Samsom lieten zich door Fretz interviewen en reageren op zijn scherpe vragen. Bekijk ook Hans Spekman in Jinek: "Tweede Kamer is steeds afstandelijker geworden" Bekijk deze video » Op1 gemist? Attje Kuiken en Jesse Klaver houden energierekening betaalbaar door instellen van prijsplafond Bekijk deze video »
Uitzending :
Werkt de video hierboven niet? Bekijk de uitzending hier op NPO.
TIP: Kijk deze aflevering zonder reclame terug op NLZIET. De eerste 14 dagen gratis. Klik hier.

In tijden van grote sociale en economische ongelijkheid scoorden de drie traditionele linkse partijen bij de Tweede Kamerverkiezingen van vorig jaar slechter dan ooit. Vooral de PvdA is nog geen schim van de grote machtspartij die ze ooit was. In de persoonlijke en bij vlagen bijtende documentaire What's Left houden de makers de politieke idealen van de sociaaldemocratie tegen het licht en stellen de vraag hoe het zover heeft kunnen komen.

Uitverkoop
Waar is het misgegaan met idealen van de PvdA? Hoe kon het gebeuren dat een partij die ooit de arbeidersklasse van een heel land vertegenwoordigde het neoliberale marktdenken zo gretig omarmde? Het resultaat is een meeslepende en nieuwsgierige blik op de geschiedenis van de sociaaldemocratie in Nederland. Oud PvdA-leiders lieten zich interviewen om hun reflecties op die geschiedenis te delen en te reageren op het verwijt dat de partij haar idealen gaandeweg steeds meer in de uitverkoop heeft gezet.

Bos, Cohen en Samsom
Maker Johan Fretz groeide op in een echt PvdA-nest uit de arbeidersklasse en bekijkt de politieke ontwikkelingen van zijn jeugd tot nu in een persoonlijke en meeslepende vertelling. In een zinderend tempo razen de makers bijtend maar nieuwsgierig door de politieke geschiedenis heen. Van de hoogtijdagen van Den Uyl tot de crisisjaren van Rutte II. Oud PvdA-leiders Wouter Bos, Job Cohen en Diederik Samsom lieten zich door Fretz interviewen en reageren op zijn scherpe vragen.Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV