De vele gezichten van Tineke Schouten gemist? Bekijk hier de hele uitzending

De vele gezichten van Tineke Schouten gemist? Bekijk hier de hele uitzending
Docu: De vele gezichten van Tineke Schouten

De vele gezichten van Tineke Schouten gemist? Bekijk hier de hele uitzending Veertig jaar geleden schreef de Utrechtse Tineke een lied over een vrouw die beroemd wilde worden. Met die hit ‘Lenie van de Takkenstraat’ brak ze in 1982 landelijk door. In de documentaire De vele gezichten van Tineke Schouten is te zien hoe een in werkelijkheid keurige dame, zodra de pruik opgaat, transformeert in wie-je-maar-kunt-bedenken. JubileumvoorstellingEen jaar lang volgden documentairemakers Hetty Nietsch en Lisa Bom de cabaretière bij het maken van haar 25ste jubileumvoorstelling ‘Dubbel’. Nietsch en Bom zoomen in op het schrijfproces rondom nieuwe typetjes en hun menselijke tekortkomingen, en laten zien hoe Tineke met lichte tegenzin aan de repetitieperiode begint om uiteindelijk vol bravoure te schitteren voor volle zalen. Waar haalt de ‘Koningin van de Typetjes’ de inspiratie voor haar voorstelling vandaan? FragmentenHoe gaat ze om met de tegenslagen, onzekerheid en frustratie die gepaard gaan met een succesvolle carrière? En hoe weet ze een balans te vinden tussen haar werk en haar drukke familieleven? Het antwoord op deze vragen wordt aangevuld met cabaretfragmenten van Tineke door de jaren heen. Verder komen er ook collega's, familie en vrienden van Tineke aan het woord, zoals haar man Hans Brunyanszki en collega Richard Groenendijk. Bekijk ook Tijd voor Max gemist? Tineke Schouten met Kind In Mij van voorstelling Dubbel Bekijk deze video » Tineke Schouten bij Koffietijd over haar 25ste show DUBBEL (video) Bekijk deze video »
Uitzending :
Werkt de video hierboven niet? Bekijk de uitzending hier op NPO.
TIP: Kijk deze aflevering zonder reclame terug op NLZIET. De eerste 14 dagen gratis. Klik hier.

Veertig jaar geleden schreef de Utrechtse Tineke een lied over een vrouw die beroemd wilde worden. Met die hit ‘Lenie van de Takkenstraat’ brak ze in 1982 landelijk door. In de documentaire De vele gezichten van Tineke Schouten is te zien hoe een in werkelijkheid keurige dame, zodra de pruik opgaat, transformeert in wie-je-maar-kunt-bedenken.

Jubileumvoorstelling
Een jaar lang volgden documentairemakers Hetty Nietsch en Lisa Bom de cabaretière bij het maken van haar 25ste jubileumvoorstelling ‘Dubbel’. Nietsch en Bom zoomen in op het schrijfproces rondom nieuwe typetjes en hun menselijke tekortkomingen, en laten zien hoe Tineke met lichte tegenzin aan de repetitieperiode begint om uiteindelijk vol bravoure te schitteren voor volle zalen. Waar haalt de ‘Koningin van de Typetjes’ de inspiratie voor haar voorstelling vandaan?

Fragmenten
Hoe gaat ze om met de tegenslagen, onzekerheid en frustratie die gepaard gaan met een succesvolle carrière? En hoe weet ze een balans te vinden tussen haar werk en haar drukke familieleven? Het antwoord op deze vragen wordt aangevuld met cabaretfragmenten van Tineke door de jaren heen. Verder komen er ook collega's, familie en vrienden van Tineke aan het woord, zoals haar man Hans Brunyanszki en collega Richard Groenendijk.Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV