Langs de Kust gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Langs de Kust gemist? Bekijk hier de hele uitzending
Slot: Langs de kust

Langs de Kust gemist? Bekijk hier de hele uitzending In de laatste aflevering van Langs de kust sluiten Huub Stapel en Martin Hendriksma hun reis langs de Nederlandse kust af in Groningen. Ze bezoeken onder meer Lauwersoog, openluchtmuseum Het Hoogeland en Noordpolderzijl. Alle fragmenten uit deze uitzending Langs de Kust gemist? Huub Stapel bereikt het einde van de Nederlandse kust Bekijk deze video » OestersIn de haven van Lauwersoog ontmoet Huub Barbara Geertsema-Rodenburg. Zij maakt deel uit van de Goede Vissers, mensen die staan voor lokaal en duurzaam. Nabij hun proeflokaal gaat Huub oesters plukken en proeven. Hij houdt alleen helemaal niet van oesters… Langs de Groningse Kust stond landbouw lang centraal, dit leidde tot een klassenmaatschappij. Kleinste havenDe boeren waren de baas, de landarbeiders moesten het met minder rooien. Toonbeeld van dit alles is het openluchtmuseum Het Hoogeland, daar tonen ze hoe het vroeger was. Verder drinken de heren een biertje in de kleinste zeehaven van Nederland, in Noordpolderzijl. De reis wordt afgesloten in de enige buitendijkse vogelkijkkast (Kiekkaaste) van Nederland. Bekijk ook Langs de Kust: Huub Stapel zit vast in de modder van brakwatergebied Bekijk deze video » Langs de Kust: Huub Stapel zag voor het eerst de zee toen hij 17 jaar was Bekijk deze video »
Uitzending :
Langs de Kust gemist? Bekijk hier de hele uitzending
TIP: Kijk deze aflevering zonder reclame terug op NLZIET. De eerste 14 dagen gratis. Klik hier.

In de laatste aflevering van Langs de kust sluiten Huub Stapel en Martin Hendriksma hun reis langs de Nederlandse kust af in Groningen. Ze bezoeken onder meer Lauwersoog, openluchtmuseum Het Hoogeland en Noordpolderzijl.

Oesters
In de haven van Lauwersoog ontmoet Huub Barbara Geertsema-Rodenburg. Zij maakt deel uit van de Goede Vissers, mensen die staan voor lokaal en duurzaam. Nabij hun proeflokaal gaat Huub oesters plukken en proeven. Hij houdt alleen helemaal niet van oesters… Langs de Groningse Kust stond landbouw lang centraal, dit leidde tot een klassenmaatschappij.

Kleinste haven
De boeren waren de baas, de landarbeiders moesten het met minder rooien. Toonbeeld van dit alles is het openluchtmuseum Het Hoogeland, daar tonen ze hoe het vroeger was. Verder drinken de heren een biertje in de kleinste zeehaven van Nederland, in Noordpolderzijl. De reis wordt afgesloten in de enige buitendijkse vogelkijkkast (Kiekkaaste) van Nederland.

Bekijk hier alle video's en artikelen van Langs de kust


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV