Mark Rutte in Op1 over energieplafond: 'We hadden de discussie eerder moeten starten'

Mark Rutte in Op1 over energieplafond: 'We hadden de discussie eerder moeten starten'

Hieronder zie je een fragment uit de uitzending van Op1 van maandag 26 september. Je kunt ook de hele uitzending van Op1 terugkijken via Gids.tv.

In een Catshuis-special van Op1 sprak Sven Kockelmann maandagavond een klein uur met Mark Rutte. Over onder meer de zorgen en de onrust in het land. In het fragment hieronder hoor je Rutte over het energieplafond.

Tekst gaat verder onder de video.

Mark Rutte in <em>Op1</em> over <em>energieplafond</em>: 'We hadden de discussie eerder moeten starten' Hieronder zie je een fragment uit de uitzending van Op1 van maandag 26 september. Je kunt ook de hele uitzending van Op1 terugkijken via Gids.tv. In een Catshuis-special van Op1 sprak Sven Kockelmann maandagavond een klein uur met Mark Rutte. Over onder meer de zorgen en de onrust in het land. In het fragment hieronder hoor je Rutte over het energieplafond. Tekst gaat verder onder de video. EuropaWaarom heeft de premier niet eerder werk gemaakt van het energieplafond? 'Europa zegt dat je best mag steunen als het gaat om bepaalde inkomensgroepen. Maar niet iedereen. Sinds een aantal weken kan dat wel. Dat is de reden dat we als kabinet hebben gezegd dat we het gaan doen.' Maar Rutte geeft ook toe: 'Ik had eerder die discussie op gang moeten brengen in Europa. Dat verwijt ik mezelf.' Bekijk het fragment van Op1 hierboven. Je kunt de beste fragmenten en alle uitzendingen van Op1 terugkijken bij Gids.tv.
Talkshow :
Mark Rutte in Op1 over energieplafond: 'We hadden de discussie eerder moeten starten'

Europa
Waarom heeft de premier niet eerder werk gemaakt van het energieplafond? 'Europa zegt dat je best mag steunen als het gaat om bepaalde inkomensgroepen. Maar niet iedereen. Sinds een aantal weken kan dat wel. Dat is de reden dat we als kabinet hebben gezegd dat we het gaan doen.' Maar Rutte geeft ook toe: 'Ik had eerder die discussie op gang moeten brengen in Europa. Dat verwijt ik mezelf.'

Bekijk het fragment van Op1 hierboven. Je kunt de beste fragmenten en alle uitzendingen van Op1 terugkijken bij Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV