Het Uur van de Wolf: Jane Fonda: actrice en activist gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Het Uur van de Wolf: Jane Fonda: actrice en activist gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Het Uur van de Wolf: Jane Fonda: actrice en activist gemist? Bekijk hier de hele uitzending Ze is filmster, politiek activist, aerobics goeroe en zakenvrouw. De documentaire Jane Fonda: actrice en activist overziet het immer voortdurende, turbulente leven van een echt Amerikaans Hollywoodicoon - met al haar dromen, ambities en desillusies. HenryJane groeit op in een acteursfamilie, met filmster Henry Fonda als veeleisende vader en een depressieve moeder, die al vroeg in haar leven zelfmoord pleegt. Jane wordt zo gedwongen haar eigen weg te zoeken. Lee Strasberg van de New Yorkse Actors Studio onderkent als eerste haar acteertalent en zet haar op het spoor van Broadway en Hollywood, waarna het filmdebuut Walk on the Wild Side (1962) volgt. VietnamIn Parijs beginnen in 1968 de protesten tegen het Amerikaanse imperialisme en de oorlog in Vietnam. Fonda, inmiddels een grote ster, sluit zich aan en maakt in haar vaderland met regisseur Sydney Pollack wederom een spraakmakende film: They Shoot Horses, Don't They? Deze rol grijpt haar aan en zet haar op het pad van een krachtig protest tegen president Nixon. Haar bezoek aan Noord-Vietnam wordt gezien als propaganda en anti-Amerikaans. Ze is plotseling Hanoi Jane, een verraadster. Bekijk ook Shownieuws: Amerikaanse actrice Jane Fonda (84) heeft kanker in het lymfestelsel Bekijk deze video »
Uitzending :
Werkt de video hierboven niet? Bekijk de uitzending hier op NPO.
TIP: Kijk deze aflevering zonder reclame terug op NLZIET. De eerste 14 dagen gratis. Klik hier.

Ze is filmster, politiek activist, aerobics goeroe en zakenvrouw. De documentaire Jane Fonda: actrice en activist overziet het immer voortdurende, turbulente leven van een echt Amerikaans Hollywoodicoon - met al haar dromen, ambities en desillusies.

Henry
Jane groeit op in een acteursfamilie, met filmster Henry Fonda als veeleisende vader en een depressieve moeder, die al vroeg in haar leven zelfmoord pleegt. Jane wordt zo gedwongen haar eigen weg te zoeken. Lee Strasberg van de New Yorkse Actors Studio onderkent als eerste haar acteertalent en zet haar op het spoor van Broadway en Hollywood, waarna het filmdebuut Walk on the Wild Side (1962) volgt.

Vietnam
In Parijs beginnen in 1968 de protesten tegen het Amerikaanse imperialisme en de oorlog in Vietnam. Fonda, inmiddels een grote ster, sluit zich aan en maakt in haar vaderland met regisseur Sydney Pollack wederom een spraakmakende film: They Shoot Horses, Don't They? Deze rol grijpt haar aan en zet haar op het pad van een krachtig protest tegen president Nixon. Haar bezoek aan Noord-Vietnam wordt gezien als propaganda en anti-Amerikaans. Ze is plotseling Hanoi Jane, een verraadster.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV