Rampvlucht gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Rampvlucht gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Rampvlucht gemist? Bekijk hier de hele uitzending 4 oktober 1992. In de Amsterdamse Bijlmermeer voltrekt zich een ramp: een vrachtvliegtuig van El Al boort zich in twee bomvolle woonflats. Nederland is in één klap wereldnieuws. De groots opgezette complotthriller Rampvlucht vertelt dertig jaar na dato het verhaal van deze vliegramp. Zwarte doosHet onderzoek naar de oorzaak van de ramp wijst uit dat er een veiligheidspen bij één van de motoren is losgeschoten. Gewoon heel veel pech. Gelukkig was het een goederenvliegtuig met aan boord slechts parfum, bloemen en computeronderdelen, zegt Den Haag. De zwarte doos is onvindbaar. Na een periode van nationale rouw gaat Nederland weer over tot de orde van de dag. Medische klachtenMaar in de maanden die volgen worden huisdieren ziek en krijgen bewoners en reddingswerkers medische klachten. Zou het kunnen dat er nog meer in dat vliegtuig zat, houdt iemand iets achter? Een jonge dierenarts uit de Bijlmermeer en twee journalisten laten het er niet bij zitten. Ze gaan op zoek naar antwoorden, waardoor ze in een zes jaar durende strijd belanden met de luchtvaartwereld, de overheid en geheime diensten. Bekijk ook Bekijk de trailer van de nieuwe NPO-serie Rampvlucht over de Bijlmerdrama Bekijk deze video » Zien: NPO-serie Rampvlucht over de Bijlmerramp maakt grote indruk op acteurs Bekijk deze video »
Uitzending :
Rampvlucht gemist? Bekijk hier de hele uitzending
TIP: Kijk deze aflevering zonder reclame terug op NLZIET. De eerste 14 dagen gratis. Klik hier.
Thursday 29 September 2022 om 22:28

4 oktober 1992. In de Amsterdamse Bijlmermeer voltrekt zich een ramp: een vrachtvliegtuig van El Al boort zich in twee bomvolle woonflats. Nederland is in één klap wereldnieuws. De groots opgezette complotthriller Rampvlucht vertelt dertig jaar na dato het verhaal van deze vliegramp.

Zwarte doos
Het onderzoek naar de oorzaak van de ramp wijst uit dat er een veiligheidspen bij één van de motoren is losgeschoten. Gewoon heel veel pech. Gelukkig was het een goederenvliegtuig met aan boord slechts parfum, bloemen en computeronderdelen, zegt Den Haag. De zwarte doos is onvindbaar. Na een periode van nationale rouw gaat Nederland weer over tot de orde van de dag.

Medische klachten
Maar in de maanden die volgen worden huisdieren ziek en krijgen bewoners en reddingswerkers medische klachten. Zou het kunnen dat er nog meer in dat vliegtuig zat, houdt iemand iets achter? Een jonge dierenarts uit de Bijlmermeer en twee journalisten laten het er niet bij zitten. Ze gaan op zoek naar antwoorden, waardoor ze in een zes jaar durende strijd belanden met de luchtvaartwereld, de overheid en geheime diensten.

Actuele video's

Meer actuele video's