Lisa van Ginneken in HLF8: geslachtswijziging paspoort transgender moet zonder deskundigheidsverklaring kunnen

Lisa van Ginneken in HLF8: geslachtswijziging paspoort transgender moet zonder deskundigheidsverklaring kunnen

Hieronder zie je een fragment uit HLF8 van donderdag 29 september. Je kan de hele aflevering van HLF8 terugkijken bij Gids.tv.

<em>Lisa van Ginneken</em> in <em>HLF8</em>: geslachtswijziging paspoort <em>transgender</em> moet zonder deskundigheidsverklaring kunnen Hieronder zie je een fragment uit HLF8 van donderdag 29 september. Je kan de hele aflevering van HLF8 terugkijken bij Gids.tv. De Tweede Kamer debatteerde deze week over de wijziging van de Transgenderwet. Deze wijziging moet het makkelijker maken voor transgenders om hun geslacht in het paspoort te veranderen. Dus zonder tussenkomst van een psycholoog die momenteel volgens de wet een verklaring moet afgeven. Lisa van Ginneken (Kamerlid D66), voorvechter van de wijziging, vindt het een fundamenteel probleem dat voor dit soort zaken van transgenders nog steeds gedacht wordt dat zij dat zelf niet kunnen beoordelen. Bekijk de beelden van HLF8 hierboven. Je kunt alle afleveringen van HLF8 terugkijken bij Gids.tv
Talkshow :
Werkt de video hierboven niet? Bekijk de video hier bij KIJK.

De Tweede Kamer debatteerde deze week over de wijziging van de Transgenderwet. Deze wijziging moet het makkelijker maken voor transgenders om hun geslacht in het paspoort te veranderen. Dus zonder tussenkomst van een psycholoog die momenteel volgens de wet een verklaring moet afgeven. Lisa van Ginneken (Kamerlid D66), voorvechter van de wijziging, vindt het een fundamenteel probleem dat voor dit soort zaken van transgenders nog steeds gedacht wordt dat zij dat zelf niet kunnen beoordelen.

Bekijk de beelden van HLF8 hierboven. Je kunt alle afleveringen van HLF8 terugkijken bij Gids.tv

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV