Dwars door België gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Dwars door België gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Dwars door België gemist? Bekijk hier de hele uitzending Afgelopen zomer was Dwars door de Lage Landen, met Arnout Hauben, Ruben Callens en Philippe Niclaes, een regelrecht kijkcijferkanon. Vanaf vanavond is hun serie Dwars door België wekelijks te zien op NPO 2. Dit programma maakten ze toen corona het onmogelijk maakte om door het buitenland te reizen. WandelpadIn de eerste aflevering trekken Arnout Hauben en zijn kompanen Ruben en Philippe over de GR 129 van Brugge tot in Aarlen. Dit is het langste bewegwijzerde wandelpad in België. In de bossen van Beernem botst Arnout op een duister geheim: honderd jaar geleden wordt de grootoom van Koningin Mathilde hier in de rug geschoten. Levend begravenDaar bleef het niet bij, want deze grootoom werd vervolgens ook nog eens levend begraven. Tot aan de dag van vandaag is de moord in mysterie gehuld. Daarna trekt Arnout richting de Vlaamse Ardennen. De heuvels heten er 'bergen' en roepen herinneringen op aan de heroïsche wielrenners in de Ronde van Vlaanderen. Bekijk ook Tina Nijkamp blikt terug op tv-seizoen in Humberto: 'Slow-tv blijft scoren' (video) Bekijk deze video »
Uitzending :
Dwars door België gemist? Bekijk hier de hele uitzending
TIP: Kijk deze aflevering zonder reclame terug op NLZIET. De eerste 14 dagen gratis. Klik hier.

Afgelopen zomer was Dwars door de Lage Landen, met Arnout Hauben, Ruben Callens en Philippe Niclaes, een regelrecht kijkcijferkanon. Vanaf vanavond is hun serie Dwars door België wekelijks te zien op NPO 2. Dit programma maakten ze toen corona het onmogelijk maakte om door het buitenland te reizen.

Wandelpad
In de eerste aflevering trekken Arnout Hauben en zijn kompanen Ruben en Philippe over de GR 129 van Brugge tot in Aarlen. Dit is het langste bewegwijzerde wandelpad in België. In de bossen van Beernem botst Arnout op een duister geheim: honderd jaar geleden wordt de grootoom van Koningin Mathilde hier in de rug geschoten.

Levend begraven
Daar bleef het niet bij, want deze grootoom werd vervolgens ook nog eens levend begraven. Tot aan de dag van vandaag is de moord in mysterie gehuld. Daarna trekt Arnout richting de Vlaamse Ardennen. De heuvels heten er 'bergen' en roepen herinneringen op aan de heroïsche wielrenners in de Ronde van Vlaanderen.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV