2Doc: Hedy d'Ancona: Het Persoonlijke is Politiek gemist? Bekijk hier de hele uitzending

2Doc: Hedy d'Ancona: Het Persoonlijke is Politiek gemist? Bekijk hier de hele uitzending

2Doc: Hedy d'Ancona: Het Persoonlijke is Politiek gemist? Bekijk hier de hele uitzending In de documentaire Hedy d'Ancona: Het persoonlijke is politiek staan het leven en de carrière van Hedy d'Ancona (1937) centraal. Uiteraard komen de onderwerpen waar ze zich altijd voor heeft ingezet - vrouwenrechten, het recht op zelfbeschikking en op een waardig levenseinde - ruimschoots aan bod. RelevantDoor interviews met D’Ancona te verweven met scènes van vrouwen die zich vandaag de dag inzetten voor dezelfde thema’s - abortusactiviste Eva de Goeij, PvdA-wethouder Marjolein Moorman en Adrienne Buschmann, voorstander van euthanasie - laten de makers zien hoe relevant de strijd voor gelijkwaardigheid nog altijd is. PvdAD'Ancona is een belangrijk feministe en was vooraanstaand PvdA-politica. Ze werkte bij de VARA, was universitair onderzoeker en leidde vanaf 1975 een bureau op het gebied van beleidsonderzoek. Ze was politiek actief als Eerste Kamerlid en werd bekend als oprichtster van Man-Vrouw-Maatschappij en redactrice van Opzij. Ze was staatssecretaris van emancipatie, minister van Volksgezondheid, Welzijn en Cultuur en tien jaar lid van het Europees Parlement. Bekijk ook Hedy d'Ancona in Op1 over seksisme: "Het is een schande, het is vernederend" Bekijk deze video » Wintertijd: Hedy d'Ancona vond overlijden moeder en broer heel onrechtvaardig Bekijk deze video »
Uitzending :
Werkt de video hierboven niet? Bekijk de uitzending hier op NPO.
TIP: Kijk deze aflevering zonder reclame terug op NLZIET. De eerste 14 dagen gratis. Klik hier.

In de documentaire Hedy d'Ancona: Het persoonlijke is politiek staan het leven en de carrière van Hedy d'Ancona (1937) centraal. Uiteraard komen de onderwerpen waar ze zich altijd voor heeft ingezet - vrouwenrechten, het recht op zelfbeschikking en op een waardig levenseinde - ruimschoots aan bod.

Relevant
Door interviews met D’Ancona te verweven met scènes van vrouwen die zich vandaag de dag inzetten voor dezelfde thema’s - abortusactiviste Eva de Goeij, PvdA-wethouder Marjolein Moorman en Adrienne Buschmann, voorstander van euthanasie - laten de makers zien hoe relevant de strijd voor gelijkwaardigheid nog altijd is.

PvdA
D'Ancona is een belangrijk feministe en was vooraanstaand PvdA-politica. Ze werkte bij de VARA, was universitair onderzoeker en leidde vanaf 1975 een bureau op het gebied van beleidsonderzoek. Ze was politiek actief als Eerste Kamerlid en werd bekend als oprichtster van Man-Vrouw-Maatschappij en redactrice van Opzij. Ze was staatssecretaris van emancipatie, minister van Volksgezondheid, Welzijn en Cultuur en tien jaar lid van het Europees Parlement.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV