De Kennis van Nu special gemist? Bekijk hier de hele uitzending

De Kennis van Nu special gemist? Bekijk hier de hele uitzending

De Kennis van Nu special gemist? Bekijk hier de hele uitzending Vanavond is een nieuwe special van De Kennis van Nu te zien op NPO 2. In dit programma worden we meegenomen naar de nieuwste wetenschappelijke inzichten en ontwikkelingen. Hoe beïnvloeden die ons leven? Deze week: de relatie tussen mens en dier. GedomesticeerdKoeien, kippen, varkens en honden zijn door de eeuwen heen zo gefokt dat ze aan al onze wensen voldoen. Gedomesticeerd zijn ze handelbaar en geven ze voedsel, kleding, vervoer en bescherming. Volgens evolutiebioloog Rutger Vos kon dankzij de domesticatie de wereldbevolking groeien tot miljarden bewoners. VeestapelOok onszelf hebben we gedomesticeerd. De mens werd zo kleiner, fijner, speelser en zachter, vertelt evolutiebioloog Dirk Draulans. De keerzijde van domesticatie is dat de enorme veestapel klimaatverandering, virussen en vervuiling met zich meebrengt. De Kennis van Nu onderzoekt de ongemakkelijke relatie tussen mens en dier. Bekijk ook Beau: zo wil minister Robbert Dijkgraaf meer vertrouwen in de wetenschap creëren Bekijk deze video » Op1 gemist? Wetenschappers zijn klaar met twijfel in de stikstofcrisis Bekijk deze video »
Uitzending :
Werkt de video hierboven niet? Bekijk de uitzending hier op NPO.
TIP: Kijk deze aflevering zonder reclame terug op NLZIET. De eerste 14 dagen gratis. Klik hier.

Vanavond is een nieuwe special van De Kennis van Nu te zien op NPO 2. In dit programma worden we meegenomen naar de nieuwste wetenschappelijke inzichten en ontwikkelingen. Hoe beïnvloeden die ons leven? Deze week: de relatie tussen mens en dier.

Gedomesticeerd
Koeien, kippen, varkens en honden zijn door de eeuwen heen zo gefokt dat ze aan al onze wensen voldoen. Gedomesticeerd zijn ze handelbaar en geven ze voedsel, kleding, vervoer en bescherming. Volgens evolutiebioloog Rutger Vos kon dankzij de domesticatie de wereldbevolking groeien tot miljarden bewoners.

Veestapel
Ook onszelf hebben we gedomesticeerd. De mens werd zo kleiner, fijner, speelser en zachter, vertelt evolutiebioloog Dirk Draulans. De keerzijde van domesticatie is dat de enorme veestapel klimaatverandering, virussen en vervuiling met zich meebrengt. De Kennis van Nu onderzoekt de ongemakkelijke relatie tussen mens en dier.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV