Michel van Egmond over Duitsland-haat Fred Blankemeijer: "Pleurishekel aan die moffen!"

Michel van Egmond over Duitsland-haat Fred Blankemeijer: "Pleurishekel aan die moffen!"

Hieronder zie je een fragment uit de uitzending van Vandaag Inside van maandag 3 oktober. Je kunt ook de hele uitzending van Vandaag Inside terugkijken bij Gids.tv en op KIJK.nl.

<em>Michel van Egmond</em> over Duitsland-haat <em>Fred Blankemeijer</em>: &quot;Pleurishekel aan die moffen!&quot; Hieronder zie je een fragment uit de uitzending van Vandaag Inside van maandag 3 oktober. Je kunt ook de hele uitzending van Vandaag Inside terugkijken bij Gids.tv en op KIJK.nl. De legendarische Fred Blankemeijer, van 1940 tot aan zijn dood in 2010 verbonden aan Feyenoord, speelt een grote rol in het boek Lourdes aan de Maas van Michel van Egmond en Martijn Krabbendam. Van Egmond noemt Blankemeijer zelfs zijn "favoriete Feyenoorder aller tijden". Blankemeijer was beroemd en berucht vanwege zijn haat jegens Duitsers. Hij wilde dan ook één ding duidelijk in het boek hebben staan: "Ik heb een pleurishekel aan die moffen!" Als Blankemeijer naar Zwitserland op vakantie ging reed hij niet voor niets via Luxemburg en Frankrijk. Bekijk het fragment uit Vandaag Inside hierboven. Je kunt de beste fragmenten en alle afleveringen van Vandaag Inside terugkijken bij Gids.tv en op KIJK.nl.
Talkshow :
Werkt de video hierboven niet? Bekijk de video hier bij KIJK.

De legendarische Fred Blankemeijer, van 1940 tot aan zijn dood in 2010 verbonden aan Feyenoord, speelt een grote rol in het boek Lourdes aan de Maas van Michel van Egmond en Martijn Krabbendam. Van Egmond noemt Blankemeijer zelfs zijn "favoriete Feyenoorder aller tijden". Blankemeijer was beroemd en berucht vanwege zijn haat jegens Duitsers. Hij wilde dan ook één ding duidelijk in het boek hebben staan: "Ik heb een pleurishekel aan die moffen!" Als Blankemeijer naar Zwitserland op vakantie ging reed hij niet voor niets via Luxemburg en Frankrijk.

Bekijk het fragment uit Vandaag Inside hierboven. Je kunt de beste fragmenten en alle afleveringen van Vandaag Inside terugkijken bij Gids.tv en op KIJK.nl.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV