Rampvlucht - documentaire gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Rampvlucht - documentaire gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Rampvlucht - documentaire gemist? Bekijk hier de hele uitzending Na de serie Rampvlucht is vanavond ook de gelijknamige documentaire te zien. Deze is ter gelegenheid van de dertigjarige herdenking van de vliegramp in de Bijlmer gemaakt, die aan 43 mensen het leven kostte - maar ook een lange en spraakmakende nasleep kende. Alle fragmenten uit deze uitzending Documentaire Rampvlucht: ‘Men wilde niet de waarheid weten maar een boek sluiten’ Bekijk deze video » OnduidelijkheidDe Bijlmerramp legde dertig jaar geleden bloot dat de overheid slecht naar haar burgers luistert en ze niet vertrouwt. Pas zeven jaar na de ramp werden zij gehoord tijdens een parlementaire enquête. Lange tijd bleef er onduidelijkheid over de lading, die mogelijk tot gezondheidsklachten leidde. De waarheidsvinding moest van burgers, politici en journalisten komen. JournalistenAan de hand van interviews en archiefbeelden blikken we in de documentaire Rampvlucht terug op de gebeurtenissen, met als achterliggende vraag: wat hebben we geleerd? Met journalisten Vincent Dekker en Joost Oranje, oud-politici Rob Oudkerk en Rob van Gijzel, dominee Otto Ruff en nabestaande mevrouw Batista en haar zoon Ramon. Bekijk ook Zien: NPO-serie Rampvlucht over de Bijlmerramp maakt grote indruk op acteurs Bekijk deze video » Op1 gemist? Eric van der Burg en Henk Dijkstra blikken terug op de Bijlmerramp Bekijk deze video »
Uitzending :
Werkt de video hierboven niet? Bekijk de uitzending hier op NPO.
TIP: Kijk deze aflevering zonder reclame terug op NLZIET. De eerste 14 dagen gratis. Klik hier.

Na de serie Rampvlucht is vanavond ook de gelijknamige documentaire te zien. Deze is ter gelegenheid van de dertigjarige herdenking van de vliegramp in de Bijlmer gemaakt, die aan 43 mensen het leven kostte - maar ook een lange en spraakmakende nasleep kende.

Onduidelijkheid
De Bijlmerramp legde dertig jaar geleden bloot dat de overheid slecht naar haar burgers luistert en ze niet vertrouwt. Pas zeven jaar na de ramp werden zij gehoord tijdens een parlementaire enquête. Lange tijd bleef er onduidelijkheid over de lading, die mogelijk tot gezondheidsklachten leidde. De waarheidsvinding moest van burgers, politici en journalisten komen.

Journalisten
Aan de hand van interviews en archiefbeelden blikken we in de documentaire Rampvlucht terug op de gebeurtenissen, met als achterliggende vraag: wat hebben we geleerd? Met journalisten Vincent Dekker en Joost Oranje, oud-politici Rob Oudkerk en Rob van Gijzel, dominee Otto Ruff en nabestaande mevrouw Batista en haar zoon Ramon.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV