Het Uur van de Wolf: Margaret Atwood - De kracht van het woord gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Het Uur van de Wolf: Margaret Atwood - De kracht van het woord gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Het Uur van de Wolf: Margaret Atwood - De kracht van het woord gemist? Bekijk hier de hele uitzending Het werk van de Canadese schrijfster Margaret Atwood staat sinds 2017 weer volop in de belangstelling dankzij de serie The Handmaid's Tale, gebaseerd op haar boek. We krijgen een uniek kijkje in haar leven in de documentaire Margaret Atwood - De kracht van het woord. IcoonZe was al zeer succesvol, maar sinds de prijswinnende dramaserie The Handmaid's TAle, gebaseerd op haar roman uit 1985, is de Margaret Atwood uitgegroeid tot een literair icoon. De rode mantels en witte kapjes van de dienstmaagden zijn een wereldwijd symbool voor vrouwelijk verzet tegen onderdrukking. En bijna twee miljoen fans worden dagelijks wakker van haar vroege berichten op Twitter. FamiliefeestjesIn deze documentaire volgen we Atwood een jaar lang bij haar lezingen, familiefeestjes, signeersessies en een bezoek aan de set van The Handmaid's Tale. Atwood en sleutelfiguren uit haar leven vertellen over haar jeugd, haar activisme en schrijverschap. Voice-overs brengen haar proza en poëzie tot leven en er wordt onthuld welke persoonlijke en maatschappelijke factoren haar inspireren bij het schrijven. Bekijk ook Marieke Elsinga bloedserieus in outfit The Handmaids Tale: ''Niet lachen!'' Bekijk deze video » The Handmaid's Tale seizoen 5 vanaf 15 september op Videoland, bekijk de trailer Bekijk deze video »
Uitzending :
Het Uur van de Wolf: Margaret Atwood - De kracht van het woord gemist? Bekijk hier de hele uitzending
TIP: Kijk deze aflevering zonder reclame terug op NLZIET. De eerste 14 dagen gratis. Klik hier.

Het werk van de Canadese schrijfster Margaret Atwood staat sinds 2017 weer volop in de belangstelling dankzij de serie The Handmaid's Tale, gebaseerd op haar boek. We krijgen een uniek kijkje in haar leven in de documentaire Margaret Atwood - De kracht van het woord.

Icoon
Ze was al zeer succesvol, maar sinds de prijswinnende dramaserie The Handmaid's TAle, gebaseerd op haar roman uit 1985, is de Margaret Atwood uitgegroeid tot een literair icoon. De rode mantels en witte kapjes van de dienstmaagden zijn een wereldwijd symbool voor vrouwelijk verzet tegen onderdrukking. En bijna twee miljoen fans worden dagelijks wakker van haar vroege berichten op Twitter.

Familiefeestjes
In deze documentaire volgen we Atwood een jaar lang bij haar lezingen, familiefeestjes, signeersessies en een bezoek aan de set van The Handmaid's Tale. Atwood en sleutelfiguren uit haar leven vertellen over haar jeugd, haar activisme en schrijverschap. Voice-overs brengen haar proza en poëzie tot leven en er wordt onthuld welke persoonlijke en maatschappelijke factoren haar inspireren bij het schrijven.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV