Andere Tijden special gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Andere Tijden special gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Andere Tijden special gemist? Bekijk hier de hele uitzending Beelden van spelende kinderen zijn van alle tijden, maar als die beelden gemaakt zijn tijdens een oorlogssituatie krijgen ze toch een andere lading. Deze Andere Tijden Special gaat over het lot van Nederlandse kinderen tijdens de Tweede Wereldoorlog. Hun verhaal wordt gekoppeld aan dat van de oorlogskinderen van nu. BombardementIn het begin van de oorlog lijkt er nog niet zoveel aan de hand. De Duitsers hebben ons land wel veroverd, maar op het oog is de oorlog heel ver weg. Kinderen gaan nog gewoon naar school en spelen op straat. Ander archiefmateriaal toont geëvacueerde kinderen die geen speelgoed meer hebben en nieuw speelgoed mogen uitzoeken. Wat er niet bij verteld wordt, is dat het kinderen uit Rotterdam zijn, die door het bombardement van de nazi's alles zijn kwijtgeraakt. WeldoenersIn Groningen worden maaltijden geserveerd. Lange tafels met talloze jongens en meisjes en vriendelijke mannen met hakenkruizen om hen heen. Zo willen de nazi's graag dat we ze zien: als weldoeners die het beste voor hebben met de Nederlandse kinderen. Gaandeweg worden de beelden echter grimmiger. Presentatrice Astrid Sy bezoekt ook een school met de oorlogskinderen van nu, afkomstig uit landen als Eritrea, Syrië en Oekraïne. Bekijk ook RTL Nieuws: buitenwijken Oekraïnse stad Charkov zwaar getroffen door oorlog (video) Bekijk deze video » Michiel Vos bij Jinek: 'Amerikanen vinden oorlog in Oekraïne een Europees probleem' Bekijk deze video »
Uitzending :
Werkt de video hierboven niet? Bekijk de uitzending hier op NPO.
TIP: Kijk deze aflevering zonder reclame terug op NLZIET. De eerste 14 dagen gratis. Klik hier.
Monday 10 October 2022 om 21:13

Beelden van spelende kinderen zijn van alle tijden, maar als die beelden gemaakt zijn tijdens een oorlogssituatie krijgen ze toch een andere lading. Deze Andere Tijden Special gaat over het lot van Nederlandse kinderen tijdens de Tweede Wereldoorlog. Hun verhaal wordt gekoppeld aan dat van de oorlogskinderen van nu.

Bombardement
In het begin van de oorlog lijkt er nog niet zoveel aan de hand. De Duitsers hebben ons land wel veroverd, maar op het oog is de oorlog heel ver weg. Kinderen gaan nog gewoon naar school en spelen op straat. Ander archiefmateriaal toont geëvacueerde kinderen die geen speelgoed meer hebben en nieuw speelgoed mogen uitzoeken. Wat er niet bij verteld wordt, is dat het kinderen uit Rotterdam zijn, die door het bombardement van de nazi's alles zijn kwijtgeraakt.

Weldoeners
In Groningen worden maaltijden geserveerd. Lange tafels met talloze jongens en meisjes en vriendelijke mannen met hakenkruizen om hen heen. Zo willen de nazi's graag dat we ze zien: als weldoeners die het beste voor hebben met de Nederlandse kinderen. Gaandeweg worden de beelden echter grimmiger. Presentatrice Astrid Sy bezoekt ook een school met de oorlogskinderen van nu, afkomstig uit landen als Eritrea, Syrië en Oekraïne.

Actuele video's

Meer actuele video's