Tim de Wit over aftreden Liz Truss: 'Ze was de regie al sinds het begin kwijt'

Tim de Wit over aftreden Liz Truss: 'Ze was de regie al sinds het begin kwijt'

Vrijdag 21 oktober 2022 om 09:08

Hieronder zie je een fragment uit de uitzending van Jinek van donderdag 20 oktober. Je kunt ook de hele uitzending van Jinek terugkijken bij Gids.tv.

<em>Tim de Wit</em> over aftreden <em>Liz Truss</em>: 'Ze was de regie al sinds het begin kwijt' Hieronder zie je een fragment uit de uitzending van Jinek van donderdag 20 oktober. Je kunt ook de hele uitzending van Jinek terugkijken bij Gids.tv. Liz Truss trad donderdag af als premier van het Verenigd Koninkrijk. Daarmee ging ze de geschiedenisboeken in, want met een ambtstermijn van 45 dagen is ze de kortst zittende Britse premier ooit. Tim de Wit was twee weken geleden - voor hij op vakantie ging - al benieuwd of Truss zijn vakantie zou overleven. Volgens de voormalig VK-correspondent was Truss de regie al sinds het begin kwijt. Dat leidde tot taferelen waarbij Conservatieve Lagerhuisleden partijgenoten de goede stemgang in duwden om een meerderheid te halen, volgens De Wit 'chaotisch', 'krankzinnig' en 'nog nooit vertoond'. Bekijk het fragment uit Jinek hierboven. Je kunt de beste fragmenten en alle uitzendingen van Jinek terugkijken bij Gids.tv.
Talkshow :
Tim de Wit over aftreden Liz Truss: 'Ze was de regie al sinds het begin kwijt'

Liz Truss trad donderdag af als premier van het Verenigd Koninkrijk. Daarmee ging ze de geschiedenisboeken in, want met een ambtstermijn van 45 dagen is ze de kortst zittende Britse premier ooit. Tim de Wit was twee weken geleden - voor hij op vakantie ging - al benieuwd of Truss zijn vakantie zou overleven. Volgens de voormalig VK-correspondent was Truss de regie al sinds het begin kwijt. Dat leidde tot taferelen waarbij Conservatieve Lagerhuisleden partijgenoten de goede stemgang in duwden om een meerderheid te halen, volgens De Wit 'chaotisch', 'krankzinnig' en 'nog nooit vertoond'.

Bekijk het fragment uit Jinek hierboven. Je kunt de beste fragmenten en alle uitzendingen van Jinek terugkijken bij Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's