Klimaatweek: De wereld van morgen gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Klimaatweek: De wereld van morgen gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Klimaatweek: De wereld van morgen gemist? Bekijk hier de hele uitzending Kunstmatig intelligente sensoren die meten wat er moet gebeuren om een ruimte te verwarmen, beton dat zichzelf repareert met bacteriën, organen kweken op een chip, ziektes opsporen door aan je adem te ruiken en zo duurzaam mogelijke smaakvolle groenten kweken. Deze en meer innovaties komen voorbij in de special Klimaatweek: De wereld van morgen. Nick SchilderDeze hele week staat de publieke omroep in het teken van het klimaat en de opwarming van de aarde. In De wereld van morgen wordt de toekomst van onder meer wonen, eten en de gezondheidszorg onderzocht door Karsu Dönmetz, Nick Schilder en Hila Noorzai. In het programma laten zij ons interessante innovaties zien en wat deze in de praktijk kunnen betekenen. PrijsIn het programma wordt ook de Nederlandse Innovatie Prijs 2022 (NIP) uitgereikt. De bedrijven die dit jaar kans maken op de NIP zijn: Basilisk Self-Healing Concrete, Logiqs, MIMETAS, PHYSEE en The eNose Company. De Nederlandse Innovatie Monitor 2022 – van het Amsterdam Centre for Business Innovation van de UvA – selecteerde onder leiding van een vakjury de genomineerde bedrijven. Bekijk ook Cathelijne Broers hekelt klimaatactivisten die kunst vernielen: 'Helemaal geen begrip voor' Bekijk deze video » Jinek gemist? Bekijk hele gesprek met klimaatactivist Jelle de Graaf, die zich aan tafel lijmt Bekijk deze video »
Uitzending :
Werkt de video hierboven niet? Bekijk de uitzending hier op NPO.
TIP: Kijk deze aflevering zonder reclame terug op NLZIET. De eerste 14 dagen gratis. Klik hier.

Kunstmatig intelligente sensoren die meten wat er moet gebeuren om een ruimte te verwarmen, beton dat zichzelf repareert met bacteriën, organen kweken op een chip, ziektes opsporen door aan je adem te ruiken en zo duurzaam mogelijke smaakvolle groenten kweken. Deze en meer innovaties komen voorbij in de special Klimaatweek: De wereld van morgen.

Nick Schilder
Deze hele week staat de publieke omroep in het teken van het klimaat en de opwarming van de aarde. In De wereld van morgen wordt de toekomst van onder meer wonen, eten en de gezondheidszorg onderzocht door Karsu Dönmetz, Nick Schilder en Hila Noorzai. In het programma laten zij ons interessante innovaties zien en wat deze in de praktijk kunnen betekenen.

Prijs
In het programma wordt ook de Nederlandse Innovatie Prijs 2022 (NIP) uitgereikt. De bedrijven die dit jaar kans maken op de NIP zijn: Basilisk Self-Healing Concrete, Logiqs, MIMETAS, PHYSEE en The eNose Company. De Nederlandse Innovatie Monitor 2022 – van het Amsterdam Centre for Business Innovation van de UvA – selecteerde onder leiding van een vakjury de genomineerde bedrijven.

Actuele video's

Meer actuele video's