Dominic Seldis werkte aan de muziek voor The English Patient: 'Ik verveelde me kapot'

Dominic Seldis werkte aan de muziek voor The English Patient: 'Ik verveelde me kapot'

Monday 7 November 2022 om 08:27

Hieronder zie je een fragment uit de uitzending van Renze op zondag van zondag 6 november. Je kunt ook de hele uitzending van Renze op zondag terugkijken bij Gids.tv.

<em>Dominic Seldis</em> werkte aan de muziek voor <em>The English Patient</em>: 'Ik verveelde me kapot' Hieronder zie je een fragment uit de uitzending van Renze op zondag van zondag 6 november. Je kunt ook de hele uitzending van Renze op zondag terugkijken bij Gids.tv. We kennen Dominic Seldis natuurlijk als jurylid in het programma Maestro, maar hij is zelf ook geen onverdienstelijk muzikant. Als contrabassist heeft Seldis aan tal van filmscores meegewerkt - zoals voor The English Patient. De muziek voor de kaskraker uit 1996 werd gecomponeerd door Gabriel Yared, maar Seldis was tijdens het 'inspelen' niet bepaald onder de indruk: "Het duurde maar en het duurde maar, ik verveelde me kapot." Hij dacht dus dat het absoluut geen goede score was, maar toen de film uitkwam veranderde dat perspectief volledig - en de muziek won uiteindelijk een Oscar. "Dus ik heb eigenlijk een Oscar gewonnen!" aldus Seldis. Bekijk het fragment uit Renze op zondag hierboven. Je kunt de beste fragmenten en alle afleveringen van Renze terugkijken bij Gids.tv.
Talkshow :
Dominic Seldis werkte aan de muziek voor The English Patient: 'Ik verveelde me kapot'

We kennen Dominic Seldis natuurlijk als jurylid in het programma Maestro, maar hij is zelf ook geen onverdienstelijk muzikant. Als contrabassist heeft Seldis aan tal van filmscores meegewerkt - zoals voor The English Patient. De muziek voor de kaskraker uit 1996 werd gecomponeerd door Gabriel Yared, maar Seldis was tijdens het 'inspelen' niet bepaald onder de indruk: "Het duurde maar en het duurde maar, ik verveelde me kapot." Hij dacht dus dat het absoluut geen goede score was, maar toen de film uitkwam veranderde dat perspectief volledig - en de muziek won uiteindelijk een Oscar. "Dus ik heb eigenlijk een Oscar gewonnen!" aldus Seldis.

Bekijk het fragment uit Renze op zondag hierboven. Je kunt de beste fragmenten en alle afleveringen van Renze terugkijken bij Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's