Op1 gemist? Vrijheid van wetenschappers onder druk: 'Mensen staan soms in mijn tuin'

Op1 gemist? Vrijheid van wetenschappers onder druk: 'Mensen staan soms in mijn tuin'

Maandag 7 november 2022 om 23:21

Hieronder zie je een fragment uit de uitzending van Op1 van maandag 7 november. Je kunt ook de hele uitzending van Op1 terugkijken via Gids.tv.

Tekst gaat verder onder de video.

<em>Op1</em> gemist? Vrijheid van <em>wetenschappers</em> onder druk: 'Mensen staan soms in mijn tuin' Hieronder zie je een fragment uit de uitzending van Op1 van maandag 7 november. Je kunt ook de hele uitzending van Op1 terugkijken via Gids.tv. Tekst gaat verder onder de video. Er komt een meldpunt voor bedreigde wetenschappers. De vrijheid van wetenschappers staatnamelijk onder druk. Sinds de coronacrisis krijgen academici zoals Marjan Olfers steeds meer te maken met bedreigingen. In Op1 vertelt ze over de impact die dat heeft. 'Het varieert van doodsbedreigingen tot mensen die fysiek in mijn tuin staan. Dat geeft een heel oncomfortabel gevoel.' Bekijk het fragment van Op1 hierboven. Je kunt de beste fragmenten en alle uitzendingen van Op1 terugkijken bij Gids.tv.
Talkshow :
Op1 gemist? Vrijheid van wetenschappers onder druk: 'Mensen staan soms in mijn tuin'

Er komt een meldpunt voor bedreigde wetenschappers. De vrijheid van wetenschappers staatnamelijk onder druk. Sinds de coronacrisis krijgen academici zoals Marjan Olfers steeds meer te maken met bedreigingen. In Op1 vertelt ze over de impact die dat heeft. 'Het varieert van doodsbedreigingen tot mensen die fysiek in mijn tuin staan. Dat geeft een heel oncomfortabel gevoel.'

Bekijk het fragment van Op1 hierboven. Je kunt de beste fragmenten en alle uitzendingen van Op1 terugkijken bij Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's