Het Uur van de Wolf: Body Parts gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Het Uur van de Wolf: Body Parts gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Het Uur van de Wolf: Body Parts gemist? Bekijk hier de hele uitzending Hoe wordt het naakte vrouwelijk lichaam in films in beeld gebracht? In Hollywood is de mannelijke blik al sinds mensenheugenis dominant. De documentaire Body Parts toont de evolutie van seks op het witte doek vanuit een verwaarloosd perspectief: dat van de vrouw. MisbruikEen actrice had zelden zeggenschap over intimiteit in de scènes die ze moest spelen. Als ze niet voldeed aan de wensen van de regisseurs en producenten, dan zou ze met alle gemak vervangen worden en was haar carrière voorbij. De vrouw werd zo vooral een object om begeerd te worden. In het huidige post-#MeToo-tijdperk komen steeds meer verhalen naar boven over misstanden en misbruik in Hollywood. Male gazeActrices en makers als Jane Fonda, Rosanna Arquette, Joey Soloway, Angela Robinson en Karyn Kusama vertellen over hun ervaringen en de noodzaak tot verandering. De documentaire schetst tevens de impact van de male gaze in cinema op vrouwen en meisjes in de echte wereld. Er wordt gebruikgemaakt van talloze iconische fragmenten uit de cinema van de afgelopen honderd jaar. Bekijk ook Lilian Marijnissen in Op1 over handelen Sigrid Kaag in MeToo-zaak: 'Beetje discutabel' Bekijk deze video » Dieuwertje Kuijpers haalt uit naar Amber Heard: "#MeToo gekaapt voor persoonlijk gewin" Bekijk deze video »
Uitzending :
Werkt de video hierboven niet? Bekijk de uitzending hier op NPO.
TIP: Kijk deze aflevering zonder reclame terug op NLZIET. De eerste 14 dagen gratis. Klik hier.

Hoe wordt het naakte vrouwelijk lichaam in films in beeld gebracht? In Hollywood is de mannelijke blik al sinds mensenheugenis dominant. De documentaire Body Parts toont de evolutie van seks op het witte doek vanuit een verwaarloosd perspectief: dat van de vrouw.

Misbruik
Een actrice had zelden zeggenschap over intimiteit in de scènes die ze moest spelen. Als ze niet voldeed aan de wensen van de regisseurs en producenten, dan zou ze met alle gemak vervangen worden en was haar carrière voorbij. De vrouw werd zo vooral een object om begeerd te worden. In het huidige post-#MeToo-tijdperk komen steeds meer verhalen naar boven over misstanden en misbruik in Hollywood.

Male gaze
Actrices en makers als Jane Fonda, Rosanna Arquette, Joey Soloway, Angela Robinson en Karyn Kusama vertellen over hun ervaringen en de noodzaak tot verandering. De documentaire schetst tevens de impact van de male gaze in cinema op vrouwen en meisjes in de echte wereld. Er wordt gebruikgemaakt van talloze iconische fragmenten uit de cinema van de afgelopen honderd jaar.

Actuele video's

Meer actuele video's