Nacht van de Popmuziek 2022 gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Nacht van de Popmuziek 2022 gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Nacht van de Popmuziek 2022 gemist? Bekijk hier de hele uitzending Vanavond duiken Leo Blokhuis en Matthijs van Nieuwkerk als vanouds in de popgeschiedenis met de Nacht van de Popmuziek 2022. Uiteraard is Fenno Werkman ook weer van de partij; hij levert nooit eerder vertoond beeldmateriaal uit zijn schier onuitputtelijke muzikale grabbelton. Guns N' RosesDit jaar besteden Leo, Matthijs en Fenno onder meer aandacht aan de legendarische rockband Guns N' Roses. De Amerikaanse hardrockers komen met een enorme box rondom hun Use Your Illusion-platen. Ook gaan we van de grote huidige zangeressen Billie Eilish en Taylor Swift naar de overleden diva's Ronnie Spector (The Ronettes) en Loretta Lynn. Lynn is een van de grootste countryzangeressen uit Amerika die een baanbrekende rol had door onder meer te zingen over feministische thema's. 'Running Up That Hill'Verder zien we bijzondere samenwerkingen, zoals die tussen Peter Gabriel en Youssou N'Dour. Ook de Grammy Award-winnende bluesmuzikant Clarence 'Gatemouth' Brown komt aan bod. En Kate Bush, die na 37 jaar weer in de hitlijsten staat door de Netflix-serie Stranger Things. Haar nummer 'Running Up That Hill' wordt een tweede leven ingeblazen onder een nieuwe generatie. Bekijk ook Leo Blokhuis lovend over Henny Vrienten: "Lichtend voorbeeld voor Nederlandstalige bands" Bekijk deze video » Leo Blokhuis bij Humberto: "Paul McCartney houdt meer van muziek dan van zichzelf" Bekijk deze video »
Uitzending :
Werkt de video hierboven niet? Bekijk de uitzending hier op NPO.
TIP: Kijk deze aflevering zonder reclame terug op NLZIET. De eerste 14 dagen gratis. Klik hier.

Vanavond duiken Leo Blokhuis en Matthijs van Nieuwkerk als vanouds in de popgeschiedenis met de Nacht van de Popmuziek 2022. Uiteraard is Fenno Werkman ook weer van de partij; hij levert nooit eerder vertoond beeldmateriaal uit zijn schier onuitputtelijke muzikale grabbelton.

Guns N' Roses
Dit jaar besteden Leo, Matthijs en Fenno onder meer aandacht aan de legendarische rockband Guns N' Roses. De Amerikaanse hardrockers komen met een enorme box rondom hun Use Your Illusion-platen. Ook gaan we van de grote huidige zangeressen Billie Eilish en Taylor Swift naar de overleden diva's Ronnie Spector (The Ronettes) en Loretta Lynn. Lynn is een van de grootste countryzangeressen uit Amerika die een baanbrekende rol had door onder meer te zingen over feministische thema's.

'Running Up That Hill'
Verder zien we bijzondere samenwerkingen, zoals die tussen Peter Gabriel en Youssou N'Dour. Ook de Grammy Award-winnende bluesmuzikant Clarence 'Gatemouth' Brown komt aan bod. En Kate Bush, die na 37 jaar weer in de hitlijsten staat door de Netflix-serie Stranger Things. Haar nummer 'Running Up That Hill' wordt een tweede leven ingeblazen onder een nieuwe generatie.

Actuele video's

Meer actuele video's