2Doc: The Children in the Pictures gemist? Bekijk hier de hele uitzending

2Doc: The Children in the Pictures gemist? Bekijk hier de hele uitzending

2Doc: The Children in the Pictures gemist? Bekijk hier de hele uitzending Op NPO 2 is vanavond de indrukwekkende documentaire The Children in the Pictures te zien. In deze documentaire volgen we de Australische Task Force Argos - een politieonderzoeksteam dat zich inzet voor het redden van kinderen van online seksueel misbruik. Steeds groter probleemDankzij goede opsporingstechnieken kunnen daders van online seksueel misbruik steeds vaker - en sneller - in de kraag gevat worden, maar helaas is het probleem daarmee niet opgelost. Sterker nog, het probleem wordt juist steeds groter: online seksueel misbruik is de snelst groeiende vorm van zware criminaliteit ter wereld en daders worden steeds geraffineerder. AanwijzingenOnder leiding van rechercheur-inspecteur Jon Rouse besteedt het team elk moment van de dag aan het doorzoeken van enorme hoeveelheden materiaal met seksueel misbruik van kinderen, op zoek naar essentiële aanwijzingen die hen kunnen helpen de jonge slachtoffers te redden. En naarmate de technologie zich ontwikkelt, neemt ook de bedreiging voor de kinderen toe. Bekijk ook Heeft Ellen ten Damme spijt van onthulling seksueel misbruik? "Media gaat ermee aan de haal" Bekijk deze video » Geert-Jan Knoops over aangifte seksueel misbruik Marco Borsato: "Redelijk vermoeden" Bekijk deze video »
Uitzending :
Werkt de video hierboven niet? Bekijk de uitzending hier op NPO.
TIP: Kijk deze aflevering zonder reclame terug op NLZIET. De eerste 14 dagen gratis. Klik hier.

Op NPO 2 is vanavond de indrukwekkende documentaire The Children in the Pictures te zien. In deze documentaire volgen we de Australische Task Force Argos - een politieonderzoeksteam dat zich inzet voor het redden van kinderen van online seksueel misbruik.

Steeds groter probleem
Dankzij goede opsporingstechnieken kunnen daders van online seksueel misbruik steeds vaker - en sneller - in de kraag gevat worden, maar helaas is het probleem daarmee niet opgelost. Sterker nog, het probleem wordt juist steeds groter: online seksueel misbruik is de snelst groeiende vorm van zware criminaliteit ter wereld en daders worden steeds geraffineerder.

Aanwijzingen
Onder leiding van rechercheur-inspecteur Jon Rouse besteedt het team elk moment van de dag aan het doorzoeken van enorme hoeveelheden materiaal met seksueel misbruik van kinderen, op zoek naar essentiële aanwijzingen die hen kunnen helpen de jonge slachtoffers te redden. En naarmate de technologie zich ontwikkelt, neemt ook de bedreiging voor de kinderen toe.

Actuele video's

Meer actuele video's