2Doc: Children of the Mist gemist? Bekijk hier de hele uitzending

2Doc: Children of the Mist gemist? Bekijk hier de hele uitzending

2Doc: Children of the Mist gemist? Bekijk hier de hele uitzending In de bergen van Noord-Vietnam woont de twaalfjarige puber Di. Ze behoort tot de Hmong, een etnische minderheid waar meisjes op heel jonge leeftijd trouwen. Maar Di leert op school én op haar telefoon dat de wereld groter is. De documentaire Children of the Mist vertelt haar verhaal. OntvoerdDi is een levendige puber van twaalf jaar die opgroeit in een dorp in Noord-Vietnam. Ze behoort tot de Hmong, waar het traditie is dat meisjes vroeg trouwen. Vaak gaat hieraan een bridenapping vooraf, waarbij de bruid 'ontvoerd' wordt door haar toekomstige echtgenoot. Di is de eerste van haar familie die de mogelijkheid heeft om naar de middelbare school te gaan. Daar leert ze andere waarden en normen. Andere plannenDi is vergroeid met haar mobiele telefoon, waardoor haar blik op wereld ook veel verder reikt dan het dorp waar ze opgroeit. Ondanks dat ze weet dat ze vanwege kidnapgevaar uit de buurt van jongens moet blijven, neemt ze toch een vriendje en 'laat' zich kidnappen. Dat was niet helemaal de bedoeling, want Di heeft nog andere plannen. Bekijk ook Louis van Gaal tijdens coronacrisis in documentaire: ‘Ik ben gestopt als trainer' Bekijk deze video » Welmoed Sijtsma bij Khalid & Sophie over 'virtuele verkrachting' door 'deep-fake-porno' Bekijk deze video »
Uitzending :
Werkt de video hierboven niet? Bekijk de uitzending hier op NPO.
TIP: Kijk deze aflevering zonder reclame terug op NLZIET. De eerste 14 dagen gratis. Klik hier.
Donderdag 17 november 2022 om 11:15

In de bergen van Noord-Vietnam woont de twaalfjarige puber Di. Ze behoort tot de Hmong, een etnische minderheid waar meisjes op heel jonge leeftijd trouwen. Maar Di leert op school én op haar telefoon dat de wereld groter is. De documentaire Children of the Mist vertelt haar verhaal.

Ontvoerd
Di is een levendige puber van twaalf jaar die opgroeit in een dorp in Noord-Vietnam. Ze behoort tot de Hmong, waar het traditie is dat meisjes vroeg trouwen. Vaak gaat hieraan een bridenapping vooraf, waarbij de bruid 'ontvoerd' wordt door haar toekomstige echtgenoot. Di is de eerste van haar familie die de mogelijkheid heeft om naar de middelbare school te gaan. Daar leert ze andere waarden en normen.

Andere plannen
Di is vergroeid met haar mobiele telefoon, waardoor haar blik op wereld ook veel verder reikt dan het dorp waar ze opgroeit. Ondanks dat ze weet dat ze vanwege kidnapgevaar uit de buurt van jongens moet blijven, neemt ze toch een vriendje en 'laat' zich kidnappen. Dat was niet helemaal de bedoeling, want Di heeft nog andere plannen.

Actuele video's

Meer actuele video's