Sander Schimmelpenninck over kritiek op vlieggedrag: 'Ik ga wel fietsen naar Zweden'

Sander Schimmelpenninck over kritiek op vlieggedrag: 'Ik ga wel fietsen naar Zweden'

Telegraaf-journalist Wierd Duk heeft Sander Schimmelpenninck hard aangepakt in een stuk over de hypocrisie van klimaatactivisten. Schimmelpenninck wil dat we ons allemaal inzetten voor een beter klimaat, maar pakt ondertussen wel vaak het vliegtuig naar Zweden. Na de uitzending van Vandaag Inside is Schimmelpenninck bereid om in te leveren: "Rantsoeneer me maar. Ik ga wel met de fiets naar Zweden."

Hieronder zie je een fragment uit de uitzending van Vandaag Inside van donderdag 17 november. Je kunt ook de hele uitzending van Vandaag Inside terugkijken bij Gids.tv en op KIJK.nl.

<em>Sander Schimmelpenninck</em> over kritiek op vlieggedrag: 'Ik ga wel fietsen naar <em>Zweden</em>' Telegraaf-journalist Wierd Duk heeft Sander Schimmelpenninck hard aangepakt in een stuk over de hypocrisie van klimaatactivisten. Schimmelpenninck wil dat we ons allemaal inzetten voor een beter klimaat, maar pakt ondertussen wel vaak het vliegtuig naar Zweden. Na de uitzending van Vandaag Inside is Schimmelpenninck bereid om in te leveren: "Rantsoeneer me maar. Ik ga wel met de fiets naar Zweden." Hieronder zie je een fragment uit de uitzending van Vandaag Inside van donderdag 17 november. Je kunt ook de hele uitzending van Vandaag Inside terugkijken bij Gids.tv en op KIJK.nl. Vluchten per jaarVolgens Schimmelpenninck is het beter om alle Nederlanders op 'vliegrantsoen' te zetten, waarbij iedereen - ook de mensen die minder te besteden hebben - één of twee vluchten per jaar krijgt. Het klinkt als een interessant idee, maar tot die tijd zal Schimmelpenninck waarschijnlijk vrolijk blijven vliegen. In gesprek met Wilfred Genee sorteert Schimmelpenninck ook alvast voor op zijn 'mediapensioen': "Ik zit tot mijn veertigste in de media en daarna ga ik andere dingen doen." Bekijk het fragment uit Vandaag Inside hierboven. Je kunt de beste fragmenten en alle afleveringen van Vandaag Inside terugkijken bij Gids.tv en op KIJK.nl.
Talkshow :
Werkt de video hierboven niet? Bekijk de video hier bij KIJK.

Vluchten per jaar
Volgens Schimmelpenninck is het beter om alle Nederlanders op 'vliegrantsoen' te zetten, waarbij iedereen - ook de mensen die minder te besteden hebben - één of twee vluchten per jaar krijgt. Het klinkt als een interessant idee, maar tot die tijd zal Schimmelpenninck waarschijnlijk vrolijk blijven vliegen. In gesprek met Wilfred Genee sorteert Schimmelpenninck ook alvast voor op zijn 'mediapensioen': "Ik zit tot mijn veertigste in de media en daarna ga ik andere dingen doen."

Bekijk het fragment uit Vandaag Inside hierboven. Je kunt de beste fragmenten en alle afleveringen van Vandaag Inside terugkijken bij Gids.tv en op KIJK.nl.

Actuele video's

Meer actuele video's