2Doc IDFA Primeur: Al wat je ziet gemist? Bekijk hier de hele uitzending

2Doc IDFA Primeur: Al wat je ziet gemist? Bekijk hier de hele uitzending

2Doc IDFA Primeur: Al wat je ziet gemist? Bekijk hier de hele uitzending Vanavond is op NPO 2 opnieuw een IDFA-première te zien: de documentaire Al wat je ziet (originele titel: All You See) van regisseur Niki Padidar. Daarin onderzoekt ze de ongewilde reacties die immigranten in Nederland oproepen. Bruiner in de zon?Wat als je van de ene op de andere dag niet meer wordt gezien, maar wordt bekeken? En hoe is het om opeens in een nieuwe wereld te belanden waar niks meer klopt? De hoofdpersonen in Al wat je ziet roepen in hun nieuwe leven in Nederland dagelijks ongewild reacties op. Zelfs na twintig jaar blijven de vragen komen: waar kom je vandaan, spreek je Nederlands, word je bruiner in de zon? NieuwkomerRegisseur Padidar, die op haar zevende Iran verliet, kan erover meepraten. In Al wat je ziet heeft ze pijnlijke en humoristische gesprekken met drie anderen. De Somalische Khadija bijvoorbeeld, die al 27 jaar lang een ‘nieuwkomer’ is; Sophia, die net is overgekomen uit Engeland; en Hannah uit Oekraïne, die uit stripverhalen en films leert hoe ze ervoor kan zorgen dat ze niet opvalt of telkens voor toerist wordt versleten. Bekijk ook Op1: indringende documentaire Schijnstudent vertelt over het dubbelleven van Dianne Bekijk deze video » Roosmarijn Wind over haar Hanky Panky Goodbye documentaire: "We zijn zoveel meer dan dat"(video) Bekijk deze video »
Uitzending :
Werkt de video hierboven niet? Bekijk de uitzending hier op NPO.
TIP: Kijk deze aflevering zonder reclame terug op NLZIET. De eerste 14 dagen gratis. Klik hier.

Vanavond is op NPO 2 opnieuw een IDFA-première te zien: de documentaire Al wat je ziet (originele titel: All You See) van regisseur Niki Padidar. Daarin onderzoekt ze de ongewilde reacties die immigranten in Nederland oproepen.

Bruiner in de zon?
Wat als je van de ene op de andere dag niet meer wordt gezien, maar wordt bekeken? En hoe is het om opeens in een nieuwe wereld te belanden waar niks meer klopt? De hoofdpersonen in Al wat je ziet roepen in hun nieuwe leven in Nederland dagelijks ongewild reacties op. Zelfs na twintig jaar blijven de vragen komen: waar kom je vandaan, spreek je Nederlands, word je bruiner in de zon?

Nieuwkomer
Regisseur Padidar, die op haar zevende Iran verliet, kan erover meepraten. In Al wat je ziet heeft ze pijnlijke en humoristische gesprekken met drie anderen. De Somalische Khadija bijvoorbeeld, die al 27 jaar lang een ‘nieuwkomer’ is; Sophia, die net is overgekomen uit Engeland; en Hannah uit Oekraïne, die uit stripverhalen en films leert hoe ze ervoor kan zorgen dat ze niet opvalt of telkens voor toerist wordt versleten.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV