Barbara Barend in Op1: 'Iraanse speler worden gedwongen volkslied te zingen op WK'

Barbara Barend in Op1: 'Iraanse speler worden gedwongen volkslied te zingen op WK'

Hieronder zie je een fragment uit de uitzending van Op1 van vrijdag 25 november. Je kunt ook de hele uitzending van Op1 terugkijken via Gids.tv.

Tekst gaat verder onder de video.

Barbara Barend in <em>Op1</em>: 'Iraanse speler worden gedwongen volkslied te zingen op WK' Hieronder zie je een fragment uit de uitzending van Op1 van vrijdag 25 november. Je kunt ook de hele uitzending van Op1 terugkijken via Gids.tv. Tekst gaat verder onder de video. Voria Ghafouri, een van de bekendste voetballers uit Iran, is donderdag opgepakt. De 35-jarige aanvaller wordt door de Iraanse overheid beschuldigd van het 'verspreiden van propaganda tegen de staat en het beledigen en aantasten van de reputatie van het nationale voetbalteam'. Volgens Barbara Barend is het daarom dat de spelers nu wél meezongen met het volkslied van hun land, in tegenstelling tot de eerste wedstrijd. 'Ik heb begrepen dat ze meezongen omdat hun familie bedreigd wordt.' Bekijk het fragment van Op1 hierboven. Je kunt de beste fragmenten en alle uitzendingen van Op1 terugkijken bij Gids.tv.
Talkshow :
Barbara Barend in Op1: 'Iraanse speler worden gedwongen volkslied te zingen op WK'

Voria Ghafouri, een van de bekendste voetballers uit Iran, is donderdag opgepakt. De 35-jarige aanvaller wordt door de Iraanse overheid beschuldigd van het 'verspreiden van propaganda tegen de staat en het beledigen en aantasten van de reputatie van het nationale voetbalteam'. Volgens Barbara Barend is het daarom dat de spelers nu wél meezongen met het volkslied van hun land, in tegenstelling tot de eerste wedstrijd. 'Ik heb begrepen dat ze meezongen omdat hun familie bedreigd wordt.'

Bekijk het fragment van Op1 hierboven. Je kunt de beste fragmenten en alle uitzendingen van Op1 terugkijken bij Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV