Andere Tijden Special gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Andere Tijden Special gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Andere Tijden Special gemist? Bekijk hier de hele uitzending De laatste jaren sleept Nederland zich door een lange asielcrisis. De burgeroorlog in Syrië, de machtsovername door de Taliban in Afghanistan en de Russische inval in Oekraïne jagen duizenden mensen naar ons land. Andere Tijden gaat vanavond in een special terug naar een andere asielcrisis: die van de jaren negentig. JoegoslaviëIn de jaren negentig is er een asielcrisis door de oorlog in toenmalig Joegoslavië. COA-directeur Erry Stoové en minister Hedy d'Ancona hebben er hun handen vol aan. De Centrumpartij van Hans Janmaat is vrijwel de enige partij die de asielopvang wil beperken, maar ook in de ministerraad worden zorgen geuit over de instroom. Pizza-avondenIND'er Peter van Lent organiseert samen met zijn collega's pizza-avonden om de stapels aanvragen door te werken. Als in 1996 weer fors minder asielzoekers naar Nederland komen, bezuinigt de overheid op locaties en personeel, om bij de volgende vluchtelingengolf weer achter de feiten aan te lopen. Wat hebben we geleerd? Bekijk ook Ruben Brekelmans (VVD) maakt zichzelf belachelijk in Op1 door asielwet te verdedigen Bekijk deze video » Floor Bremer legt in RTL Nieuws alles uit over de nieuwe asielwet Bekijk deze video »
Uitzending :
Werkt de video hierboven niet? Bekijk de uitzending hier op NPO.
TIP: Kijk deze aflevering zonder reclame terug op NLZIET. De eerste 14 dagen gratis. Klik hier.

De laatste jaren sleept Nederland zich door een lange asielcrisis. De burgeroorlog in Syrië, de machtsovername door de Taliban in Afghanistan en de Russische inval in Oekraïne jagen duizenden mensen naar ons land. Andere Tijden gaat vanavond in een special terug naar een andere asielcrisis: die van de jaren negentig.

Joegoslavië
In de jaren negentig is er een asielcrisis door de oorlog in toenmalig Joegoslavië. COA-directeur Erry Stoové en minister Hedy d'Ancona hebben er hun handen vol aan. De Centrumpartij van Hans Janmaat is vrijwel de enige partij die de asielopvang wil beperken, maar ook in de ministerraad worden zorgen geuit over de instroom.

Pizza-avonden
IND'er Peter van Lent organiseert samen met zijn collega's pizza-avonden om de stapels aanvragen door te werken. Als in 1996 weer fors minder asielzoekers naar Nederland komen, bezuinigt de overheid op locaties en personeel, om bij de volgende vluchtelingengolf weer achter de feiten aan te lopen. Wat hebben we geleerd?

Bekijk hier alle video's en artikelen van Andere Tijden

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV