Beste meneer Bouterse gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Beste meneer Bouterse gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Beste meneer Bouterse gemist? Bekijk hier de hele uitzending In de persoonlijke documentaire Beste meneer Bouterse onderzoekt de 32-jarige journalist en filmmaker Ananta Khemradj hoe haar generatie verder moet in de nasleep van de Decembermoorden. Ondanks de veroordeling van Desi Bouterse lukt het Surinamers namelijk niet om de turbulente jaren tachtig een plek te geven. VerantwoordelijkheidAnanta Khemradj vindt het hoognodig dat Surinamers het gesprek met elkaar aangaan, om daarna als land samen verder te kunnen. Beste meneer Bouterse is een hoogstpersoonlijke film van een filmmaker die bijna bezwijkt onder de verantwoordelijkheid die ze voelt. Welke toekomst heeft een land dat zijn verleden niet onder ogen durft te komen? Heftige geschiedenisSuriname was tot 25 november 1975 een kolonie van Nederland. Vijf jaar later vond een staatsgreep plaats onder leiding van de onderofficier Desi Bouterse. In de nacht van 7 op 8 december en op 9 december 1982 vonden de Decembermoorden plaats: het martelen en vermoorden van vijftien tegenstanders van het militair bewind in Suriname onder leiding van Bouterse. Bekijk ook Arjen Lubach haalt uit naar Desi Bouterse: "Mark Rutte is een lul, maar wel onze lul!" Bekijk deze video »
Uitzending :
Werkt de video hierboven niet? Bekijk de uitzending hier op NPO.
TIP: Kijk deze aflevering zonder reclame terug op NLZIET. De eerste 14 dagen gratis. Klik hier.

In de persoonlijke documentaire Beste meneer Bouterse onderzoekt de 32-jarige journalist en filmmaker Ananta Khemradj hoe haar generatie verder moet in de nasleep van de Decembermoorden. Ondanks de veroordeling van Desi Bouterse lukt het Surinamers namelijk niet om de turbulente jaren tachtig een plek te geven.

Verantwoordelijkheid
Ananta Khemradj vindt het hoognodig dat Surinamers het gesprek met elkaar aangaan, om daarna als land samen verder te kunnen. Beste meneer Bouterse is een hoogstpersoonlijke film van een filmmaker die bijna bezwijkt onder de verantwoordelijkheid die ze voelt. Welke toekomst heeft een land dat zijn verleden niet onder ogen durft te komen?

Heftige geschiedenis
Suriname was tot 25 november 1975 een kolonie van Nederland. Vijf jaar later vond een staatsgreep plaats onder leiding van de onderofficier Desi Bouterse. In de nacht van 7 op 8 december en op 9 december 1982 vonden de Decembermoorden plaats: het martelen en vermoorden van vijftien tegenstanders van het militair bewind in Suriname onder leiding van Bouterse.

Actuele video's

Meer actuele video's