Nieuwsuur: 'Mensen douchen nauwelijks en vluchten huis uit door hoge energierekening'

Nieuwsuur: 'Mensen douchen nauwelijks en vluchten huis uit door hoge energierekening'

Nu het koud is in Nederland en het in Limburg zelfs sneeuwt kun je de verwarming eigenlijk niet meer uit laten, wat veel mensen nog lang probeerden vanwege de enorm hoge energierekening. Nieuwsuur bezocht een aantal Nederlanders en sprak met ze over de enorme kosten: 'Wij zaten op 180 en nu is het 500 euro', vertelt een van hen.

'Nauwelijks douchen'
Jannekee Jansen op de Haar van de Fixbrigade (die bespaarmaatregelen uitvoert) ziet de problemen toenemen: 'Ze raken in paniek. Mensen doen de kachel niet meer aan en gebruiken een bloempot met een vlammetje eronder, wat hartstikke gevaarlijk is. We zien mensen die nauwelijks meer douchen en overdag het huis uit gaan om ergens in een bibliotheek te gaan zitten.'

Bekijk de hele reportage van Nieuwsuur over de oplopende energiekosten hieronder

<em>Nieuwsuur</em>: 'Mensen douchen nauwelijks en vluchten huis uit door hoge energierekening' Nu het koud is in Nederland en het in Limburg zelfs sneeuwt kun je de verwarming eigenlijk niet meer uit laten, wat veel mensen nog lang probeerden vanwege de enorm hoge energierekening. Nieuwsuur bezocht een aantal Nederlanders en sprak met ze over de enorme kosten: 'Wij zaten op 180 en nu is het 500 euro', vertelt een van hen. 'Nauwelijks douchen'Jannekee Jansen op de Haar van de Fixbrigade (die bespaarmaatregelen uitvoert) ziet de problemen toenemen: 'Ze raken in paniek. Mensen doen de kachel niet meer aan en gebruiken een bloempot met een vlammetje eronder, wat hartstikke gevaarlijk is. We zien mensen die nauwelijks meer douchen en overdag het huis uit gaan om ergens in een bibliotheek te gaan zitten.' Bekijk de hele reportage van Nieuwsuur over de oplopende energiekosten hieronder Bekijk ook Sneeuwradar maandag: witte Pakjesavond in Limburg en wellicht delen van Brabant & Overijssel Bekijk deze video » Roxane Knetemann: 'Dat vind ik heel onprettig' (De Oranjewinter) Bekijk deze video » Renze: 'Naar Nederland-Argentinië (WK Qatar) gaan kost al gauw 2000 euro' Bekijk deze video »
TV :
Nieuwsuur: 'Mensen douchen nauwelijks en vluchten huis uit door hoge energierekening'

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV