Close Up: Sean Connery - De James Bond paradox gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Close Up: Sean Connery - De James Bond paradox gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Close Up: Sean Connery - De James Bond paradox gemist? Bekijk hier de hele uitzending De Schotse acteur Sean Connery maakte een verpletterende indruk toen hij voor het eerst de rol van geheim agent James Bond speelde in Dr. No (1962). De documentaire Sean Connery - De James Bond paradox laat zien dat dit wereldwijde succes tegelijkertijd de start van een zoektocht naar rollen met meer diepgang betekende. NieuwkomerIn 1962 verschijnt een jonge nieuwkomer op het bioscoopscherm in Dr. No: Sean Connery. De jongeman uit de straten van Edinburgh wordt in de rol van geheim agent in smoking een wereldwijde ster. Aanbeden als The Beatles personifieert hij het nieuwe mannelijke ideaal voor een hele generatie. De rol van James Bond brengt Sean Connery roem en fortuin, maar het wordt ook een last. OscarConnery probeert lange tijd te breken met zijn imago van 007 om meer complexe karakters te spelen. Het blijkt een langzaam en moeizaam proces, vol mislukkingen en teleurstellingen, dat hij beleeft als een echte zoektocht naar zichzelf. Pas in de jaren tachtig vindt hij echt zijn draai in rollen waarin hij de charismatische, oudere mentor van jonge acteurs vertolkt. De Oscar voor The Untouchables is de ultieme bekroning. Bekijk ook Acteur Sean Connery (90) overleden, bekijk zijn doorbraak als James Bond Bekijk deze video » Sean Connery: van arme Schotse jongen tot James Bond (video) Bekijk deze video »
Uitzending :
Werkt de video hierboven niet? Bekijk de uitzending hier op NPO.
TIP: Kijk deze aflevering zonder reclame terug op NLZIET. De eerste 14 dagen gratis. Klik hier.

De Schotse acteur Sean Connery maakte een verpletterende indruk toen hij voor het eerst de rol van geheim agent James Bond speelde in Dr. No (1962). De documentaire Sean Connery - De James Bond paradox laat zien dat dit wereldwijde succes tegelijkertijd de start van een zoektocht naar rollen met meer diepgang betekende.

Nieuwkomer
In 1962 verschijnt een jonge nieuwkomer op het bioscoopscherm in Dr. No: Sean Connery. De jongeman uit de straten van Edinburgh wordt in de rol van geheim agent in smoking een wereldwijde ster. Aanbeden als The Beatles personifieert hij het nieuwe mannelijke ideaal voor een hele generatie. De rol van James Bond brengt Sean Connery roem en fortuin, maar het wordt ook een last.

Oscar
Connery probeert lange tijd te breken met zijn imago van 007 om meer complexe karakters te spelen. Het blijkt een langzaam en moeizaam proces, vol mislukkingen en teleurstellingen, dat hij beleeft als een echte zoektocht naar zichzelf. Pas in de jaren tachtig vindt hij echt zijn draai in rollen waarin hij de charismatische, oudere mentor van jonge acteurs vertolkt. De Oscar voor The Untouchables is de ultieme bekroning.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV