Het is geen Verleden - 08 12 1982 gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Het is geen Verleden - 08 12 1982 gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Het is geen Verleden - 08 12 1982 gemist? Bekijk hier de hele uitzending De documentaire Het is geen verleden - 08 12 1982 biedt een terugblik op de gebeurtenissen in de nacht waarin vijftien mannen gefolterd en vermoord werden in Fort Zeelandia in Paramaribo, Suriname. Hun verhaal wordt verteld aan de hand van getuigenissen, archiefbeelden en het werk van kunstenaars. Noraly BeyerJournalist Noraly Beyer - die we kennen als presentatrice van het NOS Journaal - spreekt met Surinaamse jongeren en generatiegenoten over een verleden dat geen verleden blijkt te zijn. De documentaire bevat getuigenissen en reconstructies die ontleend zijn aan het 8-decemberstrafproces, dat leidde tot een vonnis van twintig jaar voor voormalig legerleider en oud-president Desi Bouterse. MisdrijvenVoor veel mensen heeft de decembernacht van 1982 Suriname voorgoed veranderd. De folteringen en moorden die in Fort Zeelandia plaatsvonden worden door professor John Dugard, Zuid-Afrikaanse mensenrechtenexpert, betiteld als 'misdrijven tegen de menselijkheid'. Noraly Beyer spreekt in Het is geen verleden - 08 12 1982 met onder anderen Dugard en Gerard Spong. Bekijk ook Humberto: Twan Huys vertelt hoe College Tour met Chan Santokhi sensatie in Suriname werd Bekijk deze video » Arjen Lubach haalt uit naar Desi Bouterse: "Mark Rutte is een lul, maar wel onze lul!" Bekijk deze video »
Uitzending :
Werkt de video hierboven niet? Bekijk de uitzending hier op NPO.
TIP: Kijk deze aflevering zonder reclame terug op NLZIET. De eerste 14 dagen gratis. Klik hier.

De documentaire Het is geen verleden - 08 12 1982 biedt een terugblik op de gebeurtenissen in de nacht waarin vijftien mannen gefolterd en vermoord werden in Fort Zeelandia in Paramaribo, Suriname. Hun verhaal wordt verteld aan de hand van getuigenissen, archiefbeelden en het werk van kunstenaars.

Noraly Beyer
Journalist Noraly Beyer - die we kennen als presentatrice van het NOS Journaal - spreekt met Surinaamse jongeren en generatiegenoten over een verleden dat geen verleden blijkt te zijn. De documentaire bevat getuigenissen en reconstructies die ontleend zijn aan het 8-decemberstrafproces, dat leidde tot een vonnis van twintig jaar voor voormalig legerleider en oud-president Desi Bouterse.

Misdrijven
Voor veel mensen heeft de decembernacht van 1982 Suriname voorgoed veranderd. De folteringen en moorden die in Fort Zeelandia plaatsvonden worden door professor John Dugard, Zuid-Afrikaanse mensenrechtenexpert, betiteld als 'misdrijven tegen de menselijkheid'. Noraly Beyer spreekt in Het is geen verleden - 08 12 1982 met onder anderen Dugard en Gerard Spong.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV