De kijk van Koolhoven gemist? Bekijk hier de hele uitzending

De kijk van Koolhoven gemist? Bekijk hier de hele uitzending

De kijk van Koolhoven gemist? Bekijk hier de hele uitzending In de vierde aflevering van De kijk van Koolhoven duikt filmregisseur Martin Koolhoven in vampierfilms. Het fenomeen 'vampier' is altijd een rijke inspiratiebron geweest voor filmmakers, en dat heeft genoeg prachtige klassiekers opgeleverd. DraculaDe mythe van wezens die mensenbloed drinken om zo het eeuwige leven te verkrijgen bestaat al eeuwenlang en op alle continenten. De bekendste vampier van allemaal speelt een belangrijke rol in de filmgeschiedenis: Dracula. Francis Ford Coppola maakte een Dracula-verfilming, Roman Polanski waagde zich aan het fenomeen vampier. Tom CruiseDeze aflevering van De kijk van Koolhoven gaat echter vooral over acteren, met Tom Cruise, Klaus Kinski en Nicolas Cage. 'Welke acteur is zo gek om gewoon een kakkerlak op te vreten voor een rol?', vraagt Koolhoven bij de rol van Cage in Vampire's Kiss. 'En het was nog zijn eigen idee ook, hè?' Andere films die aan bod komen zijn onder meer Nosferatu (1922 én 1979), Dracula (1931), The Lost Boys (1987) en Blade (1998). Bekijk ook Talkshow M: Martin Koolhoven over populaire film noir genre (video) Bekijk deze video » Beau: Martin Koolhoven ziet in clips dat Michael Jackson niet blij was met zichzelf Bekijk deze video »
Uitzending :
Werkt de video hierboven niet? Bekijk de uitzending hier op NPO.
TIP: Kijk deze aflevering zonder reclame terug op NLZIET. De eerste 14 dagen gratis. Klik hier.

In de vierde aflevering van De kijk van Koolhoven duikt filmregisseur Martin Koolhoven in vampierfilms. Het fenomeen 'vampier' is altijd een rijke inspiratiebron geweest voor filmmakers, en dat heeft genoeg prachtige klassiekers opgeleverd.

Dracula
De mythe van wezens die mensenbloed drinken om zo het eeuwige leven te verkrijgen bestaat al eeuwenlang en op alle continenten. De bekendste vampier van allemaal speelt een belangrijke rol in de filmgeschiedenis: Dracula. Francis Ford Coppola maakte een Dracula-verfilming, Roman Polanski waagde zich aan het fenomeen vampier.

Tom Cruise
Deze aflevering van De kijk van Koolhoven gaat echter vooral over acteren, met Tom Cruise, Klaus Kinski en Nicolas Cage. 'Welke acteur is zo gek om gewoon een kakkerlak op te vreten voor een rol?', vraagt Koolhoven bij de rol van Cage in Vampire's Kiss. 'En het was nog zijn eigen idee ook, hè?' Andere films die aan bod komen zijn onder meer Nosferatu (1922 én 1979), Dracula (1931), The Lost Boys (1987) en Blade (1998).

Bekijk hier alle video's en artikelen van De Kijk van Koolhoven

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV