Femicide gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Femicide gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Femicide gemist? Bekijk hier de hele uitzending Iedere acht dagen wordt er in Nederland een vrouw vermoord. In de indrukwekkende en heftige documentaire Femicide vertellen nabestaanden over hun dierbaren, die vermoord werden door een (ex-)partner. TaboeFemicide wordt in de media vaak gebracht als een gezins- of familiedrama, maar is dat ook zo? Waarom is femicide zo onderbelicht? Nabestaanden van femicide-slachtoffers delen hun verhaal, en bespreken ook het taboe dat kleeft aan de benaming: femicide, moord op vrouwen omdat ze vrouw zijn. Op de bankFemicide is moord op vrouwen die voor zichzelf opkomen. Waarom is femicide zo onderbelicht? Waarom wordt het beestje niet bij zijn naam genoemd? En waarom worden we wel gewaarschuwd voor de man in de bosjes terwijl het grootste gevaar voor vrouwen naast ze op de bank zit? Bekijk ook Olcay Gülsen in RTL Boulevard brak door verhaal Jaimie Vaes: "Dan komt het extra hard binnen" Bekijk deze video » Marije Cornelissen in Op1: 'Helft vrouwen in Nederland krijgt te maken met geweld' Bekijk deze video »
Uitzending :
Werkt de video hierboven niet? Bekijk de uitzending hier op NPO.
TIP: Kijk deze aflevering zonder reclame terug op NLZIET. De eerste 14 dagen gratis. Klik hier.

Iedere acht dagen wordt er in Nederland een vrouw vermoord. In de indrukwekkende en heftige documentaire Femicide vertellen nabestaanden over hun dierbaren, die vermoord werden door een (ex-)partner.

Taboe
Femicide wordt in de media vaak gebracht als een gezins- of familiedrama, maar is dat ook zo? Waarom is femicide zo onderbelicht? Nabestaanden van femicide-slachtoffers delen hun verhaal, en bespreken ook het taboe dat kleeft aan de benaming: femicide, moord op vrouwen omdat ze vrouw zijn.

Op de bank
Femicide is moord op vrouwen die voor zichzelf opkomen. Waarom is femicide zo onderbelicht? Waarom wordt het beestje niet bij zijn naam genoemd? En waarom worden we wel gewaarschuwd voor de man in de bosjes terwijl het grootste gevaar voor vrouwen naast ze op de bank zit?

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV