Zien! Oordeel rechter: geen verbod excuses slavernijverleden op 19 december (HLF8)

Zien! Oordeel rechter: geen verbod excuses slavernijverleden op 19 december (HLF8)

Donderdag 15 december 2022 om 20:56

Hieronder zie je een fragment uit HLF8 van donderdag 15 december. Je kan de hele aflevering van HLF8 terugkijken bij Gids.tv.

Tekst gaat verder onder de video.

Zien! Oordeel rechter: geen verbod excuses <em>slavernijverleden</em> op 19 december (<em>HLF8</em>) Hieronder zie je een fragment uit HLF8 van donderdag 15 december. Je kan de hele aflevering van HLF8 terugkijken bij Gids.tv. Tekst gaat verder onder de video. De Staat stond vandaag in een kort geding voor de rechter vanwege de veelbesproken excuses voor het Nederlandse slavernijverleden. De zes stichtingen die zich inzetten op het gebied van Afro-Caribische cultuur, willen niet dat dit op 19 december gebeurd. De organisaties hebben ook andere grieven zoals dat zij er veel meer bij betrokken hadden willen worden. OordeelDe rechter oordeelde dat het toch op 19 december mag doorgaan. Er werd heftig gereageerd op dit oordeel. De excuses zullen niet worden aanvaard, zo werd geroepen in de rechtbank. De gasten discussiëren in HLF8 over hoe men toch nog uit deze impasse zou kunnen komen. Bekijk de beelden van HLF8 hierboven. Je kunt alle afleveringen van HLF8 terugkijken bij Gids.tv
Talkshow :

De Staat stond vandaag in een kort geding voor de rechter vanwege de veelbesproken excuses voor het Nederlandse slavernijverleden. De zes stichtingen die zich inzetten op het gebied van Afro-Caribische cultuur, willen niet dat dit op 19 december gebeurd. De organisaties hebben ook andere grieven zoals dat zij er veel meer bij betrokken hadden willen worden.

Oordeel
De rechter oordeelde dat het toch op 19 december mag doorgaan. Er werd heftig gereageerd op dit oordeel. De excuses zullen niet worden aanvaard, zo werd geroepen in de rechtbank. De gasten discussiëren in HLF8 over hoe men toch nog uit deze impasse zou kunnen komen.

Bekijk de beelden van HLF8 hierboven. Je kunt alle afleveringen van HLF8 terugkijken bij Gids.tv

Actuele video's

Meer actuele video's