Rail Away - Noorwegen gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Rail Away - Noorwegen gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Rail Away - Noorwegen gemist? Bekijk hier de hele uitzending In het nieuwe seizoen van Rail Away speelt kou een rol. In de aflevering in Nederland zagen we al een hoop sneeuw en nu gaan we naar Noorwegen. We reizen van Flåm naar Bergen, alhoewel: niet in de winter, maar in de zomer. FerryOm vanuit Flåm het station van Myrdal te bereiken, reizen we eerst met een volledig elektrische ferry over het Sognefjord, met een lengte van 200 kilometer het langste fjord van Noorwegen. In Myrdal stappen we op de trein naar Bergen. KabelspoorDe bouw van de hele lijn van Oslo tot Bergen nam dertig jaar in beslag. In Bergen aangekomen stappen we op de Fløibanen, een kabelspoorlijn die in 2022 helemaal vernieuwd werd. In een paar minuten zijn de reizigers boven, waar een prachtig panorama over Bergen en omgeving wacht. Bekijk ook Frits Wester: 'Mijn favoriete tv-programma is Rail Away' (Humberto) Bekijk deze video »
Uitzending :
Werkt de video hierboven niet? Bekijk de uitzending hier op NPO.
TIP: Kijk deze aflevering zonder reclame terug op NLZIET. De eerste 14 dagen gratis. Klik hier.
Vrijdag 30 december 2022 om 20:31

In het nieuwe seizoen van Rail Away speelt kou een rol. In de aflevering in Nederland zagen we al een hoop sneeuw en nu gaan we naar Noorwegen. We reizen van Flåm naar Bergen, alhoewel: niet in de winter, maar in de zomer.

Ferry
Om vanuit Flåm het station van Myrdal te bereiken, reizen we eerst met een volledig elektrische ferry over het Sognefjord, met een lengte van 200 kilometer het langste fjord van Noorwegen. In Myrdal stappen we op de trein naar Bergen.

Kabelspoor
De bouw van de hele lijn van Oslo tot Bergen nam dertig jaar in beslag. In Bergen aangekomen stappen we op de Fløibanen, een kabelspoorlijn die in 2022 helemaal vernieuwd werd. In een paar minuten zijn de reizigers boven, waar een prachtig panorama over Bergen en omgeving wacht.

Bekijk hier alle video's en artikelen van Rail Away

Actuele video's

Meer actuele video's