VPRO Tegenlicht gemist? Bekijk hier de hele uitzending

VPRO Tegenlicht gemist? Bekijk hier de hele uitzending

VPRO Tegenlicht gemist? Bekijk hier de hele uitzending Donderdag start het nieuwe seizoen van VPRO Tegenlicht. In de eerste aflevering is er volop aandacht voor de kloof tussen de rijke en de arme bevolking in Nederland. De hoopvollen tegen de hooplozen. KloofdichtersTim 'S Jongers, de directeur van de Wiardi Beckmanstichting, weet wat het is om geen hoop te hebben. Hij reist door Nederland, op zoek naar mensen die beide leefwerelden met elkaar verbinden, de zogenaamde kloofdichters. OnmachtGeld is macht en geen geld is onmacht: onmacht over je eigen lot. Zo kopt Tegenlicht deze aflevering. In deze aflevering komen een hoop mensen aan het woord, waaronder columnist en sociaal werker Emine Ugur, postbode Ahmed Abdillahi, gynaecoloog Erik Steegers, sociaal ontwerper Denise Hardeman en bureaucratische buldog Albert Jan Kruiter. Bekijk ook Hart van Nederland gemist? Rijken worden rijker, armen worden armer Bekijk deze video » Sander Schimmelpenninck in College Tour: “Ik ben heel erg geërgerd over rijke mensen" Bekijk deze video »
Uitzending :
Werkt de video hierboven niet? Bekijk de uitzending hier op NPO.
TIP: Kijk deze aflevering zonder reclame terug op NLZIET. De eerste 14 dagen gratis. Klik hier.
Donderdag 26 januari 2023 om 21:30

Donderdag start het nieuwe seizoen van VPRO Tegenlicht. In de eerste aflevering is er volop aandacht voor de kloof tussen de rijke en de arme bevolking in Nederland. De hoopvollen tegen de hooplozen.

Kloofdichters
Tim 'S Jongers, de directeur van de Wiardi Beckmanstichting, weet wat het is om geen hoop te hebben. Hij reist door Nederland, op zoek naar mensen die beide leefwerelden met elkaar verbinden, de zogenaamde kloofdichters.

Onmacht
Geld is macht en geen geld is onmacht: onmacht over je eigen lot. Zo kopt Tegenlicht deze aflevering. In deze aflevering komen een hoop mensen aan het woord, waaronder columnist en sociaal werker Emine Ugur, postbode Ahmed Abdillahi, gynaecoloog Erik Steegers, sociaal ontwerper Denise Hardeman en bureaucratische buldog Albert Jan Kruiter.

Bekijk hier alle video's en artikelen van VPRO Tegenlicht

Actuele video's

Meer actuele video's