Het water komt: toekomstperspectief gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Het water komt: toekomstperspectief gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Het water komt: toekomstperspectief gemist? Bekijk hier de hele uitzending De laatste aflevering van Het water komt heeft de bijzonder toepasselijke titel Het water komt, weer. Presentator Winfried Baijens gaat op zoek naar de manieren waarop we voorkomen dat zo'n gigatische ramp nogmaals voor kan komen. Geleerde lessenDe grote hamvraag van deze aflevering is: wat hebben we geleerd van de Watersnoodramp en is dat voldoende om Nederland droog te houden? Er is daarom aandacht voor de discussie over de Deltawerken, de strijd tegen het water, klimaatverandering, maar ook over het ontsluiten van Zeeland. ToerismeDaarnaast worden ook de randgebieden bekeken. We zien de groei van toerisme in de provincie Zeeland en het verhaal van de Biesbosch. Winfried onderzoekt zowel de positieve als de negatieve gevolgen van de Watersnoodramp van '53 en zoekt ook naar manieren om zo'n ramp voor altijd te voorkomen. Bekijk ook Jinek: moeder Peter Slager (Bløf) maakte de watersnoodramp in 1953 mee Bekijk deze video » Vrijdag in Het water komt: 'Dit vergeet ik nooit meer' (video) Bekijk deze video »
Uitzending :
Werkt de video hierboven niet? Bekijk de uitzending hier op NPO.
TIP: Kijk deze aflevering zonder reclame terug op NLZIET. De eerste 14 dagen gratis. Klik hier.

De laatste aflevering van Het water komt heeft de bijzonder toepasselijke titel Het water komt, weer. Presentator Winfried Baijens gaat op zoek naar de manieren waarop we voorkomen dat zo'n gigatische ramp nogmaals voor kan komen.

Geleerde lessen
De grote hamvraag van deze aflevering is: wat hebben we geleerd van de Watersnoodramp en is dat voldoende om Nederland droog te houden? Er is daarom aandacht voor de discussie over de Deltawerken, de strijd tegen het water, klimaatverandering, maar ook over het ontsluiten van Zeeland.

Toerisme
Daarnaast worden ook de randgebieden bekeken. We zien de groei van toerisme in de provincie Zeeland en het verhaal van de Biesbosch. Winfried onderzoekt zowel de positieve als de negatieve gevolgen van de Watersnoodramp van '53 en zoekt ook naar manieren om zo'n ramp voor altijd te voorkomen.

Bekijk hier alle video's en artikelen van Het water komt

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV