Vroege Vogels presenteert: Strand gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Vroege Vogels presenteert: Strand gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Vroege Vogels presenteert: Strand gemist? Bekijk hier de hele uitzending Het strand is een geliefde, maar ook dynamische plek. In deze overgangszone van de zee en het land is een continue strijd gaande. Ruben Smit legt het geheel vast op zijn camera in de Vroege Vogels-documentaire Strand, die zondag te zien is op NPO 2. Menno BentveldOnze stranden, vooral op de Wadden, zijn een belangrijk en beschermd leefgebied van talloze plant- en diersoorten. Alleen de allersterkste organismen kunnen hier overleven. De natuurdocumentaire is ingesproken door Vroege Vogels-presentator Menno Bentveld. StrandbroedersIn vijfenveertig minuten neemt Ruben Smit ons mee in de wereld van de strandbroeders, de jacht van de zeestrandloopkevers en de boksende heremietkreeften. We volgen een familie dwergsterns, die moet overleven op een schelpenbank op de grens van water en land. Bekijk ook Menno Bentveld in Khalid & Sophie over gaswinning Waddenzee: "Moeten we beschermen" Bekijk deze video » Op1 gemist? Menno Bentveld over het jubileum van Vroege Vogels: 'Alles is echt' Bekijk deze video »
Uitzending :
Werkt de video hierboven niet? Bekijk de uitzending hier op NPO.
TIP: Kijk deze aflevering zonder reclame terug op NLZIET. De eerste 14 dagen gratis. Klik hier.

Het strand is een geliefde, maar ook dynamische plek. In deze overgangszone van de zee en het land is een continue strijd gaande. Ruben Smit legt het geheel vast op zijn camera in de Vroege Vogels-documentaire Strand, die zondag te zien is op NPO 2.

Menno Bentveld
Onze stranden, vooral op de Wadden, zijn een belangrijk en beschermd leefgebied van talloze plant- en diersoorten. Alleen de allersterkste organismen kunnen hier overleven. De natuurdocumentaire is ingesproken door Vroege Vogels-presentator Menno Bentveld.

Strandbroeders
In vijfenveertig minuten neemt Ruben Smit ons mee in de wereld van de strandbroeders, de jacht van de zeestrandloopkevers en de boksende heremietkreeften. We volgen een familie dwergsterns, die moet overleven op een schelpenbank op de grens van water en land.

Bekijk hier alle video's en artikelen van Vroege Vogels

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV