Slot In de voetsporen van de Jaren 60 gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Slot In de voetsporen van de Jaren 60 gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Slot In de voetsporen van de Jaren 60 gemist? Bekijk hier de hele uitzending Komende zaterdag is de laatste aflevering van In de voetsporen van de jaren '60 te zien op NPO 2. Philip Freriks treedt in deze aflevering in de voetsporen van de deelnemers aan de slaaprellen, die plaatsvonden in 1970. MariniersMet ex-marinier Tom Boin staat de presentator op de Dam, waar de harde protesten tegen de Damslapers plaatsvonden. Nadat in 1970 de burgemeester een slaapverbod had ingesteld en de Damslapers zich daar niets van aan trokken, namen een aantal mariniers zelf het initiatief het Monument van deze damslapers te ontdoen. CellenDaarnaast hoort Freriks de verhalen aan van de joodse Jalda Rebling, die het leven aan de andere kant van de Berlijnse Muur beschrijft. Cipier Ton Mink neemt Freriks mee naar de cellen waar drie Duitse oorlogsmisdadigers opgesloten zaten. Bekijk ook Hotel Krasnapolsky ontruimd vanwege brand, gasten op straat: bekijk de beelden Bekijk deze video » Philip Freriks in Khalid & Sophie over Nederlandse taal: "Taal wordt misbruikt" Bekijk deze video »
Uitzending :
Werkt de video hierboven niet? Bekijk de uitzending hier op NPO.
TIP: Kijk deze aflevering zonder reclame terug op NLZIET. De eerste 14 dagen gratis. Klik hier.

Komende zaterdag is de laatste aflevering van In de voetsporen van de jaren '60 te zien op NPO 2. Philip Freriks treedt in deze aflevering in de voetsporen van de deelnemers aan de slaaprellen, die plaatsvonden in 1970.

Mariniers
Met ex-marinier Tom Boin staat de presentator op de Dam, waar de harde protesten tegen de Damslapers plaatsvonden. Nadat in 1970 de burgemeester een slaapverbod had ingesteld en de Damslapers zich daar niets van aan trokken, namen een aantal mariniers zelf het initiatief het Monument van deze damslapers te ontdoen.

Cellen
Daarnaast hoort Freriks de verhalen aan van de joodse Jalda Rebling, die het leven aan de andere kant van de Berlijnse Muur beschrijft. Cipier Ton Mink neemt Freriks mee naar de cellen waar drie Duitse oorlogsmisdadigers opgesloten zaten.

Bekijk hier alle video's en artikelen van In de voetsporen van de Jaren 60

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV