Langs de nieuwe zijderoute gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Langs de nieuwe zijderoute gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Langs de nieuwe zijderoute gemist? Bekijk hier de hele uitzending Fotograaf Ruben Terlou en journalist Jelle Brandt Corstius gaan in de nieuwe serie Langs de nieuwe zijderoute op reis door landen in Centraal-Azië die door de opkomst van de olie- en gasstaten vaak vergeten worden. Toch is dit zeer belangrijk terrein, ook voor ons Europeanen. Eerste afleveringDe Oezbeekse stad Samarkand is het startpunt van de reis. Hier vindt een van de grootste politieke topoverleggen van het jaar plaats. Die van de SCO (de Shanghai-samenwerkingsorganisatie). Er is geen enkele westerse leider aanwezig, maar degene die er komen vertegenwoordigen meer dan de helft van de wereldbevolking. UraniumJelle Brandt Corstius bezoekt daarna een uraniummijn die sloot toen de Sovjet-Unie uit elkaar viel. Ruben Terlouw reist verder naar Tadzjikistan, het armste land van Centraal-Azië. Wat is er zo bijzonder aan dit zeer onbekende land langs de Zijderoute.
Uitzending :
Werkt de video hierboven niet? Bekijk de uitzending hier op NPO.
TIP: Kijk deze aflevering zonder reclame terug op NLZIET. De eerste 14 dagen gratis. Klik hier.

Fotograaf Ruben Terlou en journalist Jelle Brandt Corstius gaan in de nieuwe serie Langs de nieuwe zijderoute op reis door landen in Centraal-Azië die door de opkomst van de olie- en gasstaten vaak vergeten worden. Toch is dit zeer belangrijk terrein, ook voor ons Europeanen.

Eerste aflevering
De Oezbeekse stad Samarkand is het startpunt van de reis. Hier vindt een van de grootste politieke topoverleggen van het jaar plaats. Die van de SCO (de Shanghai-samenwerkingsorganisatie). Er is geen enkele westerse leider aanwezig, maar degene die er komen vertegenwoordigen meer dan de helft van de wereldbevolking.

Uranium
Jelle Brandt Corstius bezoekt daarna een uraniummijn die sloot toen de Sovjet-Unie uit elkaar viel. Ruben Terlouw reist verder naar Tadzjikistan, het armste land van Centraal-Azië. Wat is er zo bijzonder aan dit zeer onbekende land langs de Zijderoute.

Bekijk hier alle video's en artikelen van Langs de nieuwe zijderoute

Actuele video's

Meer actuele video's