Aangehaakt gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Aangehaakt gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Aangehaakt gemist? Bekijk hier de hele uitzending In de derde aflevering van Aangehaakt gaat de politiek geograaf Josse de Voogt op zoek naar de verschillen en de overeenkomsten tussen wijken en politieke voorkeuren in de gemeente Helmond, een grote plaats in de provincie Noord-Brabant. PVVIn Helmond zie je grote politieke scheurlijnen. Tijdens de laatste gemeenteraadsverkiezingen werden GroenLinks (7 zetels) en de VVD (6 zetels) de grootste. In Helmond-Noord liggen de verhoudingen toch wel wat anders: tijdens de Tweede Kamerverkiezingen werd de PVV veruit de grootste en ook het Forum voor Democratie deed het daar uitstekend. Over AangehaaktIn aanloop naar de Provinciale Statenverkiezingen gaat WNL samen met electoraal geograaf Josse de Voogd op zoek naar bijzondere steden en dorpen in Nederland en het stemgedrag van hun inwoners.
Uitzending :
Werkt de video hierboven niet? Bekijk de uitzending hier op NPO.
TIP: Kijk deze aflevering zonder reclame terug op NLZIET. De eerste 14 dagen gratis. Klik hier.
Woensdag 8 maart 2023 om 21:30

In de derde aflevering van Aangehaakt gaat de politiek geograaf Josse de Voogt op zoek naar de verschillen en de overeenkomsten tussen wijken en politieke voorkeuren in de gemeente Helmond, een grote plaats in de provincie Noord-Brabant.

PVV
In Helmond zie je grote politieke scheurlijnen. Tijdens de laatste gemeenteraadsverkiezingen werden GroenLinks (7 zetels) en de VVD (6 zetels) de grootste. In Helmond-Noord liggen de verhoudingen toch wel wat anders: tijdens de Tweede Kamerverkiezingen werd de PVV veruit de grootste en ook het Forum voor Democratie deed het daar uitstekend.

Over Aangehaakt
In aanloop naar de Provinciale Statenverkiezingen gaat WNL samen met electoraal geograaf Josse de Voogd op zoek naar bijzondere steden en dorpen in Nederland en het stemgedrag van hun inwoners.

Bekijk hier alle video's en artikelen van Aangehaakt

Actuele video's

Meer actuele video's