Linksom of Rechtsom - Pauws Verkiezingsdebat gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Linksom of Rechtsom - Pauws Verkiezingsdebat gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Linksom of Rechtsom - Pauws Verkiezingsdebat gemist? Bekijk hier de hele uitzending In aanloop naar de Provinciale Statenverkiezingen presenteert Jeroen Pauw het veelbesproken televisiedebat Linksom of Rechtsom, waarin twee VVD-politici in debat gaan met 'de linkse wolk'. Linkse wolkIn het debat gaan minister-president Mark Rutte en VVD-lijsttrekker voor de Eerste Kamer Edith Schippers het 'opnemen' tegen de twee partijleiders van de linkse samenwerking: Attje Kuiken van de PvdA en Jesse Klaver van GroenLinks. Centraal staat de vraag: welke belangrijke afslagen gaan we als samenleving de komende tijd nemen op thema's als klimaat, economie, wonen en asiel? Doe hier de test van KiesHart: welke politicus lijkt op jou? KritiekEr kwam na de aankondiging van het debat enorm veel kritiek op het debat: het debat zou precies in het frame van de VVD campagne passen doordat het rechtse blok met de BBB en JA21 niet deel kan nemen aan het debat. Jeroen Pauw moest zelfs bij HLF8 op het 'strafbankje' bij presentator Sam Hagens en oud-politiek verslaggever Jules Paradijs. Bekijk ook Record Avondshow met Arjen Lubach: uitleg Provinciale Statenverkiezingen in 3 minuten Bekijk deze video » Khalid & Sophie over Statenverkiezingen: 'Eerste Kamer erg gepolitiseerd' (video) Bekijk deze video »
Uitzending :
Werkt de video hierboven niet? Bekijk de uitzending hier op NPO.
TIP: Kijk deze aflevering zonder reclame terug op NLZIET. De eerste 14 dagen gratis. Klik hier.
Sunday 12 March 2023 om 23:17

In aanloop naar de Provinciale Statenverkiezingen presenteert Jeroen Pauw het veelbesproken televisiedebat Linksom of Rechtsom, waarin twee VVD-politici in debat gaan met 'de linkse wolk'.

Linkse wolk
In het debat gaan minister-president Mark Rutte en VVD-lijsttrekker voor de Eerste Kamer Edith Schippers het 'opnemen' tegen de twee partijleiders van de linkse samenwerking: Attje Kuiken van de PvdA en Jesse Klaver van GroenLinks. Centraal staat de vraag: welke belangrijke afslagen gaan we als samenleving de komende tijd nemen op thema's als klimaat, economie, wonen en asiel?

Doe hier de test van KiesHart: welke politicus lijkt op jou?

Kritiek
Er kwam na de aankondiging van het debat enorm veel kritiek op het debat: het debat zou precies in het frame van de VVD campagne passen doordat het rechtse blok met de BBB en JA21 niet deel kan nemen aan het debat. Jeroen Pauw moest zelfs bij HLF8 op het 'strafbankje' bij presentator Sam Hagens en oud-politiek verslaggever Jules Paradijs.

Bekijk hier alle video's en artikelen van Pauw

Actuele video's

Meer actuele video's