De Nieuwe Vermeer: het zelfportret gemist? Bekijk hier de hele uitzending

De Nieuwe Vermeer: het zelfportret gemist? Bekijk hier de hele uitzending

De Nieuwe Vermeer: het zelfportret gemist? Bekijk hier de hele uitzending De slotaflevering van De Nieuwe Vermeer is misschien wel de moeilijkste van alle afleveringen, want het is aan de kunstenaars om de grote Johannes Vermeer zelf een gezicht te geven. Hoe doe je dat op een goede manier? GezichtEen lastige opdracht voor de deelnemers: een kunstenaar een gezicht geven is al moeilijk, maar als het dan ook nog Johannes Vermeer is... Er is niet veel over hem bekend en het enige zelfportret dat hij maakte, is kwijt. En laat dat nou het schilderij zijn dat deze week centraal staat. VariatieDionne Stax gaat langs bij verschillende deelnemers uit de vrije categorie en is onder de indruk van de variatie en originaliteit. Ondertussen proberen meesterschilders Anouk en Maarten het zelfportret te maken zoals Vermeer dat zelf gedaan zou hebben. Alle deelnemers worden op weg geholpen én beoordeeld door Pieter Roelofs en Abbie Vandivere. Bekijk ook Zie: Dionne Stax met DE NIEUWE VERMEER Masterclass Bekijk deze video » Record in Van onschatbare waarde: deelnemer wil 145.000 euro (!) voor horloge Bekijk deze video »
Uitzending :
Werkt de video hierboven niet? Bekijk de uitzending hier op NPO.
TIP: Kijk deze aflevering zonder reclame terug op NLZIET. De eerste 14 dagen gratis. Klik hier.

De slotaflevering van De Nieuwe Vermeer is misschien wel de moeilijkste van alle afleveringen, want het is aan de kunstenaars om de grote Johannes Vermeer zelf een gezicht te geven. Hoe doe je dat op een goede manier?

Gezicht
Een lastige opdracht voor de deelnemers: een kunstenaar een gezicht geven is al moeilijk, maar als het dan ook nog Johannes Vermeer is... Er is niet veel over hem bekend en het enige zelfportret dat hij maakte, is kwijt. En laat dat nou het schilderij zijn dat deze week centraal staat.

Variatie
Dionne Stax gaat langs bij verschillende deelnemers uit de vrije categorie en is onder de indruk van de variatie en originaliteit. Ondertussen proberen meesterschilders Anouk en Maarten het zelfportret te maken zoals Vermeer dat zelf gedaan zou hebben. Alle deelnemers worden op weg geholpen én beoordeeld door Pieter Roelofs en Abbie Vandivere.

Bekijk hier alle video's en artikelen van De nieuwe Vermeer

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV