Langs de nieuwe zijderoute gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Langs de nieuwe zijderoute gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Langs de nieuwe zijderoute gemist? Bekijk hier de hele uitzending In de nieuwe aflevering van Langs de nieuwe zijderoute zijn Jelle Brandt Corstius en Ruben Terlou op bezoek in verschillende landen in Centraal-Azië, waaronder Kyrzigië en Kazachstan. Zo komen de joerts en de heropvoedingskampen voorbij. NomadenDe landen in Centraal-Azië proberen een eigen identiteit te ontwikkelen na bijna honderd jaar bezetting door Rusland. Is die erfenis nog uit te wissen? Jonge Kirgiziërs kiezen weer bewust voor het nomadenbestaan, dat ze gedwongen hadden moeten opgeven onder de overheersing van de Sovjet-Unie. KazachenJelle Brandt Corstius slaapt bij hen in een traditionele joert. Ruben Terlou spreekt Kazachen die in de beruchte heropvoedingskampen in China zaten. Bij die kampen denken de meeste mensen aan Oeigoeren, maar er worden ook ándere moslimminderheden naartoe gestuurd, om hen te veranderen in een soort Chinese modelburgers. Bekijk ook Video: tientallen doden tijdens protesten Kazachstan Bekijk deze video » Video: Ruben Terlou en Jelle Brandt Corstius over programma Langs de Nieuwe Zijderoute Bekijk deze video »
Uitzending :
Werkt de video hierboven niet? Bekijk de uitzending hier op NPO.
TIP: Kijk deze aflevering zonder reclame terug op NLZIET. De eerste 14 dagen gratis. Klik hier.

In de nieuwe aflevering van Langs de nieuwe zijderoute zijn Jelle Brandt Corstius en Ruben Terlou op bezoek in verschillende landen in Centraal-Azië, waaronder Kyrzigië en Kazachstan. Zo komen de joerts en de heropvoedingskampen voorbij.

Nomaden
De landen in Centraal-Azië proberen een eigen identiteit te ontwikkelen na bijna honderd jaar bezetting door Rusland. Is die erfenis nog uit te wissen? Jonge Kirgiziërs kiezen weer bewust voor het nomadenbestaan, dat ze gedwongen hadden moeten opgeven onder de overheersing van de Sovjet-Unie.

Kazachen
Jelle Brandt Corstius slaapt bij hen in een traditionele joert. Ruben Terlou spreekt Kazachen die in de beruchte heropvoedingskampen in China zaten. Bij die kampen denken de meeste mensen aan Oeigoeren, maar er worden ook ándere moslimminderheden naartoe gestuurd, om hen te veranderen in een soort Chinese modelburgers.

Bekijk hier alle video's en artikelen van Langs de nieuwe zijderoute

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV