Bodem in Beweging gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Bodem in Beweging gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Bodem in Beweging gemist? Bekijk hier de hele uitzending In de documentaire Bodem in beweging zie je een prachtig portret van het Groningse dorp Overschild, een dorp ten midden van het aardbevingsgebied en naast Slochteren, die veelvuldig in het nieuws was. BestaansonzekerheidHet dorp Overschild in de provincie Groningen wordt gesloopt en herbouwd vanwege de aardbevingen. Dat is althans het voornemen, maar gaandeweg neemt de bestaansonzekerheid van de inwoners toe. MetamorfoseTwee werelden schuren in deze documentaire pijnlijk langs elkaar: die van bestuurders en ceo's die hun beloftes niet nakomen, en die van de bewoners van een klein dorp dat zucht onder de fysieke en mentale gevolgen van de metamorfose. Wie komen "goed weg" met nieuwbouw en wie hebben het nakijken als de NAM en overheden onbetrouwbare partners blijken te zijn? Bekijk ook Video: Zwaarste aardbeving in Groningen sinds tijden, schok door provincie Bekijk deze video » Lyanne Levy: 'Wat gaat er nu gebeuren met Groningen en hoe snel?' (video) Bekijk deze video »
Uitzending :
Werkt de video hierboven niet? Bekijk de uitzending hier op NPO.
TIP: Kijk deze aflevering zonder reclame terug op NLZIET. De eerste 14 dagen gratis. Klik hier.

In de documentaire Bodem in beweging zie je een prachtig portret van het Groningse dorp Overschild, een dorp ten midden van het aardbevingsgebied en naast Slochteren, die veelvuldig in het nieuws was.

Bestaansonzekerheid
Het dorp Overschild in de provincie Groningen wordt gesloopt en herbouwd vanwege de aardbevingen. Dat is althans het voornemen, maar gaandeweg neemt de bestaansonzekerheid van de inwoners toe.

Metamorfose
Twee werelden schuren in deze documentaire pijnlijk langs elkaar: die van bestuurders en ceo's die hun beloftes niet nakomen, en die van de bewoners van een klein dorp dat zucht onder de fysieke en mentale gevolgen van de metamorfose. Wie komen "goed weg" met nieuwbouw en wie hebben het nakijken als de NAM en overheden onbetrouwbare partners blijken te zijn?

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV