Langs de nieuwe zijderoute gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Langs de nieuwe zijderoute gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Langs de nieuwe zijderoute gemist? Bekijk hier de hele uitzending In de nieuwe aflevering van Langs de nieuwe zijderoute is fotograaf Ruben Terlou in het noorden van het Islamitische land Pakistan, waar naast duizenden gletsjers ook een hoop geschiedenis te vinden is. Hij hoopt die geschiedenis daar dan ook te vinden. TijdbommenPakistan heeft ruim 7.000 gletsjers. Het zijn tikkende tijdbommen, door de steeds hogere temperaturen smelten ze sneller dan ooit. Ruben Terlou is in het noorden waar overstromingen regelmatig hele dorpen wegvagen. TadzjikistanJelle Brandt Corstius is in Kirgistan, waar juist het gebrek aan water de bron vormt van een steeds hoger oplopend conflict met buurland Tadzjikistan. Kirgistan bepaalt hoeveel water de Tadzjieken krijgen vanuit de kanalen in Kirgistan. En de Tadzjieken vinden dat ze te weinig krijgen, met beschietingen over en weer tot gevolg. Bekijk ook Video: 'Zorgen om gezondheid en voedseltekorten in Pakistan' Bekijk deze video » Video: Ruben Terlou en Jelle Brandt Corstius over programma Langs de Nieuwe Zijderoute Bekijk deze video »
Uitzending :
Werkt de video hierboven niet? Bekijk de uitzending hier op NPO.
TIP: Kijk deze aflevering zonder reclame terug op NLZIET. De eerste 14 dagen gratis. Klik hier.

In de nieuwe aflevering van Langs de nieuwe zijderoute is fotograaf Ruben Terlou in het noorden van het Islamitische land Pakistan, waar naast duizenden gletsjers ook een hoop geschiedenis te vinden is. Hij hoopt die geschiedenis daar dan ook te vinden.

Tijdbommen
Pakistan heeft ruim 7.000 gletsjers. Het zijn tikkende tijdbommen, door de steeds hogere temperaturen smelten ze sneller dan ooit. Ruben Terlou is in het noorden waar overstromingen regelmatig hele dorpen wegvagen.

Tadzjikistan
Jelle Brandt Corstius is in Kirgistan, waar juist het gebrek aan water de bron vormt van een steeds hoger oplopend conflict met buurland Tadzjikistan. Kirgistan bepaalt hoeveel water de Tadzjieken krijgen vanuit de kanalen in Kirgistan. En de Tadzjieken vinden dat ze te weinig krijgen, met beschietingen over en weer tot gevolg.

Bekijk hier alle video's en artikelen van Langs de nieuwe zijderoute

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV