Sporen van Oorlog gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Sporen van Oorlog gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Sporen van Oorlog gemist? Bekijk hier de hele uitzending In de nieuwe aflevering van Sporen van oorlog gaat Dolores Leeuwin weer op stap met een kleinkind van een oorlogsslachtoffer. Wat kunnen we leren van hun verleden? Communistisch verzetKleindochter Annemieke volgt het spoor van haar opa en oma Wapperom. Tijdens de oorlog zijn ze actief in het Haags communistisch verzet. Ze worden verraden, opgepakt, gevangengezet en gemarteld. Uiteindelijk worden ze onverwachts vrijgelaten, wat als zeer verdacht wordt gezien. Onschuld bewijzenOpa Piet wordt na de bevrijding als verzetsman gevangengezet tussen landverraders en NSB'ers. Oma Kitty doet er alles aan om opa Piet vrij te krijgen en zijn onschuld te bewijzen. Dolores Leeuwin neemt Annemieke mee, in de sporen van oorlog van haar grootouders. Bekijk ook D66'er Hammelburg over holocaust: ''Grapjes of complotten doen heel veel pijn'' (Jinek) Bekijk deze video » Terugblik: Nationale Holocaust Herdenking 2023 in Amsterdam (video) Bekijk deze video »
Uitzending :
Sporen van Oorlog gemist? Bekijk hier de hele uitzending
TIP: Kijk deze aflevering zonder reclame terug op NLZIET. De eerste 14 dagen gratis. Klik hier.

In de nieuwe aflevering van Sporen van oorlog gaat Dolores Leeuwin weer op stap met een kleinkind van een oorlogsslachtoffer. Wat kunnen we leren van hun verleden?

Communistisch verzet
Kleindochter Annemieke volgt het spoor van haar opa en oma Wapperom. Tijdens de oorlog zijn ze actief in het Haags communistisch verzet. Ze worden verraden, opgepakt, gevangengezet en gemarteld. Uiteindelijk worden ze onverwachts vrijgelaten, wat als zeer verdacht wordt gezien.

Onschuld bewijzen
Opa Piet wordt na de bevrijding als verzetsman gevangengezet tussen landverraders en NSB'ers. Oma Kitty doet er alles aan om opa Piet vrij te krijgen en zijn onschuld te bewijzen. Dolores Leeuwin neemt Annemieke mee, in de sporen van oorlog van haar grootouders.

Bekijk hier alle video's en artikelen van Sporen van Oorlog

Actuele video's

Meer actuele video's