Dodenherdenking: Waalsdorpervlakte gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Dodenherdenking: Waalsdorpervlakte gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Dodenherdenking: Waalsdorpervlakte gemist? Bekijk hier de hele uitzending RTL zendt - net als de afgelopen jaren - niet de Nationale Herdenking op de Dam in Amsterdam uit, maar de herdenking op de Waalsdorpervlakte, in het duingebied Meijendel bij Scheveningen. ErepeletonJaarlijks wordt er op 4 mei op de Waalsdorpervlakte bij het monument een herdenking georganiseerd door het Erepeloton Waalsdorp. Tijdens deze herdenking staat er een erewacht van zes man in tenue van de Binnenlandse Strijdkrachten. Bronzen stemVooral bijzonder is de klok, die in 1959 werd geplaatst bij een toen nog wat kleiner monument. e klok laat bij iedere 4-meiherdenking op de Waalsdorpervlakte haar bronzen stem horen als de duizenden voorbij de fusilladeplaats trekken, vanaf half acht totdat de laatste belangstellende langs het monument is gelopen.
Uitzending :
Dodenherdenking: Waalsdorpervlakte gemist? Bekijk hier de hele uitzending
TIP: Kijk deze aflevering zonder reclame terug op NLZIET. De eerste 14 dagen gratis. Klik hier.
Donderdag 4 mei 2023 om 20:10

RTL zendt - net als de afgelopen jaren - niet de Nationale Herdenking op de Dam in Amsterdam uit, maar de herdenking op de Waalsdorpervlakte, in het duingebied Meijendel bij Scheveningen.

Erepeleton
Jaarlijks wordt er op 4 mei op de Waalsdorpervlakte bij het monument een herdenking georganiseerd door het Erepeloton Waalsdorp. Tijdens deze herdenking staat er een erewacht van zes man in tenue van de Binnenlandse Strijdkrachten.

Bronzen stem
Vooral bijzonder is de klok, die in 1959 werd geplaatst bij een toen nog wat kleiner monument. e klok laat bij iedere 4-meiherdenking op de Waalsdorpervlakte haar bronzen stem horen als de duizenden voorbij de fusilladeplaats trekken, vanaf half acht totdat de laatste belangstellende langs het monument is gelopen.

Bekijk hier alle video's en artikelen van Dodenherdenking: Waalsdorpervlakte

Actuele video's

Meer actuele video's